Voiko pariskunta asua yhdessä samassa asunnossa

Voiko pariskunta asua yhdessä samassa asunnossa

Saga-palvelutalossa pariskunta voi asua yhdessä samassa asunnossa. Kaikissa Saga-palvelutaloissa asuu myös pariskuntia. Lue lisää alta!

Senioriasunnot pariskunnille

Saga-palvelutaloista löytyy eri kokoisia asuntoja, joista esimerkiksi kaksiot ja kolmiot soveltuvat hyvin myös pariskunnille. Pariskunnat maksavat toivomansa asunnon asumiskulun (ns. vuokra) puoliksi. Osassa Saga-palvelutaloissa asumiskulu sisältää myös sähkön, veden ja/tai internet-yhteyden.

Mikäli asumiskuluun ei ole valmiiksi sisällytetty sähköä ja vesimaksua, ei asukkaan ei tarvitse tässäkään tapauksessa solmia omaa sähkösopimusta. Sähkömaksu maksetaan asumiskulun yhteydessä talokohtaisesti kiinteähintaisena tai kulutuksen mukaan. Vesimaksu maksetaan joko kiinteähintaisena per henkilö tai kulutuksen mukaan. Lisätietoja saat Saga-palvelutalon johtajilta, yhteystiedot löydät täältä.

Palvelupaketit pariskunnille

Palvelupaketit ovat henkilökohtaisia, eli molemmat valitsevat palvelupaketin oman voinnin mukaisesti. Molemmilla pariskunnan osapuolista voi olla sama palvelupaketti tai palvelupaketit voivat olla pariskunnilla erilaiset, mikäli palveluntarve on erilainen. Molemmille tulee oma palvelupaketti, jotta molemmat saavat oman turvarannekkeen, päivittäisen lounaan ja muita palveluita ja jotta molemmat pääsevät esimerkiksi osallistumaan harrastus- ja kulttuuritoimintaan. Palveluita ei toteuteta ’päällekkäin’, vaan jos molempien palvelupaketeissa on esimerkiksi siivous joka 4. viikko, siivous saadaankin asuntoon joka 2. viikko.

Esimerkki palvelusopimuksesta pariskunnalle

Lahti, Saga Salpalinna
Asunto: Kaksio 44 m2
Asumiskulu: 1 510 €/kk

Vesi: 2 hlö x 20,80 €/hlö/kk = 41,60 €/kk
Sähkö: 42,50 €/kk
Molemmille oma palvelupaketti Kevytturva: 2 x 738 €/kk = 1 476 €/kk

Asumisen kustannukset yhteensä pariskunnalta:  3 070,10 €/kk