Saga-palvelutalot ovat palvelusetelituottajia

Mikä on palveluseteli

Palveluseteli on maksusitoumus, jonka kunta voi myöntää sosiaali- ja terveyspalveluihin. Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kaupungin, kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tuottamalle palvelulle. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. 

Kaikki nykyiset Saga-palvelutalot (pl. Saga Kaskenniitty ja Saga Kaskenpuisto) ovat kaupungin, kunnan tai kuntayhtymän hyväksymiä palveluntuottajia. Hakeudumme myös palvelusetelin tuottajiksi niissä paikoissa, joihin rakennetaan uusia Saga-palvelutaloja.

Palvelusetelin arvo

Palvelusetelin arvo voi olla tasasuuruinen tai se voi olla riippuvainen asiakkaan tuloista. Palvelusetelin kattamat palvelut ja arvo vaihtelevat kaupungeittain, kunnittain tai kuntayhtymittäin. Osassa paikoissa palveluseteli kattaa sekä hoivan että ateriat ja osassa vain hoivan. Asumiskulun osuutta palveluseteli ei korvaa.

Mitä palveluja palvelusetelillä voi hankkia Saga-palvelutaloissa

Täältä löydät kattavan paikkakuntakohtaisen listauksen siitä, mitkä palvelusetelit ovat käytössä missäkin Saga-palvelutalossa.

Huomioithan, että Saga-palvelutalot ovat palvelusetelituottajia, mutta kaupunki, kunta tai kuntayhtymä päättää, ottaako se palvelusetelin käyttöön ja mihin palveluihin se antaa setelin. Tehostetun eli ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin lisäksi voi olla käytössä kotihoidon, kevyemmän palveluasumisen ja omaishoitajan vapaan aikainen lyhytaikaisen asumisen palveluseteli. Tarkempaa tietoa palveluseteleistä saat ikäihmisen kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista tai kunnan omilta kotisivuilta. 

Miten saan palvelusetelin

Palveluseteli on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville ja sen käyttö yleistyy koko ajan. Palvelusetelin saaminen edellyttää, että asiakas on saanut myönteisen palvelusetelipäätöksen. Asiakkaalla on oltava sosiaali- tai terveyspalveluihin liittyvä palvelutarve, johon hän hakee kaupungilta, kunnalta tai kuntayhtymältä apua. Mikäli kaupunki, kunta tai kuntayhtymä käyttää palveluseteliä kyseisen palvelun tuottamiseen, asiakas voi ilmoittaa haluavansa palvelua varten palvelusetelin.

Toimi näin

  • Ota yhteyttä ikäihmisen kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin ja selvitä, oletko kuntosi, tulojesi ja varallisuutesi perusteella oikeutettu kunnan tukiin.
  • Myönteisen palvelusetelipäätöksen jälkeen ota yhteyttä palveluntuottajaan, Saga-palvelutalot löydät täältä. Voit myös vertailla palveluntuottajia jo odottaessasi palvelusetelipäätöstä.
  • Löydät lisätietoja kaupunkien, kunnan tai kuntayhtymän kotisivuilta.
  • Voit kysyä Saga-palvelutaloissa palvelusetelin hyödyntämisestä lisää soittamalla numeroon 0800-06116 (ark. klo 9-15) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti.saga@sagacare.fi. Autamme mielellämme palveluseteliin liittyvissä kysymyksissä!

Muut tuet ja vähennykset

Saga-palvelutalojen asukkaiden kannattaa hyödyntää myös muut yhteiskunnan tarjoamat tuet ja vähennykset. Lue lisää muista yhteiskunnan tuista ja vähennyksistä täältä.