Saga Care Torilinna 04

Mikä on Kelan eläkkeensaajan asumistuki

Kela myöntää eläkkeensaajan asumistukea asumiskustannusten tukemiseen. Saatat olla oikeutettu asumistukeen, mikäli olet pienituloinen ja saat esimerkiksi vanhuuseläkettä, työuraeläkettä tai työkyvyttömyyseläkettä. Eläkkeensaajan asumistuen määrä perustuu muun muassa tukea hakevan tuloihin, omaisuuteen sekä asumismenoihin.

Kenelle Kelan eläkkeensaajan asumistuki on tarkoitettu?

Kelan eläkkeensaajan asumistukea voi hakea, jos asut yksin tai puolisosi kanssa tai muutkin asunnossa asuvat saavat eläkettä, joka oikeuttaa eläkkeensaajan asumistukeen. Eläkkeellä olevat puolisot hakevat asumistukea yhteisesti ja tuki maksetaan heille puoliksi. Lue lisää eläkkeensaajan asumistuesta ja sen kriteereistä Kelan sivuilta

Oikeutta eläkkeensaajan asumistukeen ei ole, jos saa jotain seuraavista: osatyökyvyttömyyseläkettä, osa-aikaeläkettä tai osittain varhennettua vanhuuseläkettä. Mikäli saat jotain edellä mainituista, kannattaa eläkkeensaajan asumistuen sijaan hakea yleistä asumistukea. Lue lisää yleisestä asumistuesta ja sen kriteereistä Kelan sivuilta.

Paljonko Kelan eläkkeensaajan asumistukea voi saada?

Esimerkkilaskelma  Kelan eläkkeensaajan asumistuesta

Pirkolla on 1500 euron bruttotulot ja ei sen suurempaa varallisuutta. Pirkon kuukausivuokra on 800 euroa ja hän saa siihen noin 294 euroa asumistukea.

Oman laskelmasi voit tehdä Kelan www-sivujen asumistukilaskurilla.

Lisätietoja Kelan tuista

Kelan tukien osalta voi ja kannattaakin kääntyä Kelan asiakaspalvelun puoleen. Kela tekee päätöksen eläkkeensaajan asumistuen myöntämisestä tapauskohtaisesti. Tutustu eläkkeensaajan asumistukeen tästä.