Asukkaat suosittelevat Saga-palvelutaloa mielellään

"Viihdyn hyvin Saga-palvelutalossa" - kertoo tuore asukastyytyväisyystutkimus

15.2.2023

Tuoreimman Saga-palvelutalojen asukastyytyväisyystutkimuksen mukaan asukkaamme suosittelevat Saga-palvelutaloaan ja talon palveluita ystävilleen mielellään. NPS-suositteluaste 50 on ilahduttavan korkea: kyselyssä 60,2 prosenttia asukkaista antoi arvosanaksi 9 tai 10 (asteikolla 0-10). Vastausten keskiarvo oli 8,41.
Koen oloni turvalliseksi Saga-palvelutalossa”, vastasi 90 % Saga-palvelutalojen asukkaista.

Roidu Oy:n toteuttamaan asukastyytyväisyyskyselyyn vastasi 479 Sagan asukasta. Arviot annettiin asteikolla 1 – 5, jossa 5 on paras arvio.

Asukastyytyväisyystutkimuksen tuloksia

  • Koen oloni turvalliseksi Saga-palvelutalossa 4,60
  • Yhteistyö talon henkilökunnan kanssa on sujuvaa 4,44
  • Olen saanut apua, kun olen sitä tarvinnut 4,54
  • Viihdyn hyvin Saga-palvelutalossa 4,41


Palvelut saivat hyviä arvosanoja, esimerkiksi vastaanoton palvelut saivat arvosanakseen 4,38. Lounasruokailuun liittyi eniten avointa palautetta ja ravintolapalvelut saivat arvosanakseen 4,39. Tuore ruokailukäytännön muutos, jonka mukaan lounasruoka nautitaan kokonaisuudessaan ravintolassa, kirvoitti kriittisiäkin palautteita. 

Asukkaiden kommentteja

”Palvelu on ollut hyvää, ammattitaitoista ja ystävällistä!”
”Talossa on lämmin henki. Arvostan sitä, että käytävillä kaikki tervehtivät toisiaan.”
”Olen tyytyväinen tuolijumppaan. Ohjaus on selkeää, rauhallista ja tehokasta. Lihakset voimistuvat, nivelet notkistuvat ja mieli virkistyy. Hyvää!! Jalkahoitaja on erittäin hoitomyönteinen ja ystävällinen.”
”Ruoka ihanaa!”

Läheisten suosittelijuuden arvosanaksi 45

Kysyimme samaan aikaan läheisten tyytyväisyyttä Saga-palvelutaloihin. 531 läheisen vastaukset olivat samansuuntaiset asukkaiden mielipiteiden kanssa. Läheisistä 56,3 % suosittelee Sagaa arvosanalla 9 tai 10. Läheisten antama NPS-arvosana oli 45 ja vastausten keskiarvo 8,29. Moitteita kyselyssä annettiin inflaation mukanaan tuomista hinnankorotuksista. 

Läheisten sitaatteja

”Äitini on viihtynyt paremmin kuin osasimme toivoa. Monet aktiviteetit ovat saaneet hänet piristymään. Liikunta on lisääntynyt ja kuntokin parantunut. Äitini osallistuu kaikkeen mahdolliseen toimintaan ja retkiin. Siksi ainakin hänen kohdallaan Saga on täysin oikea paikka!”
”Loistava talo, kaiken kaikkiaan!”
”Turvallinen lämmin kotoisa paikka, jossa vanhukset saavat hyvää palvelua, turvaa ja kunnioitusta. Lisäksi kaunis paikka, jossa hyvä liikkua ja runsaasti eri vaihtoehtoja harrastustoiminnassa.” 
”Äitini on ollut todella onnellinen, kun teki päätöksen siirtyä Sagaan. Turvallisuuden tunne on ihana asia. Kiitos!! 

Suosittelen työnantajaani +10 

Asiakastyytyväisyyskyselyn rinnalla toteutettiin henkilöstön tyytyväisyystutkimus. Sagassa henkilöstötyytyväisyys on noussut edellisestä mittauksesta – Suosittelisitko työnantajaa -kysymyksen vastaukset nousivat 10 yksikköä aiemmasta kyselystä. 

Lämmin kiitos kaikille palautteensa antaneille - kehitämme niiden pohjalta palveluitamme edelleen!