Asukkaat viihtyvät Saga Salpalinnassa

"Tänne kannattaa muuttaa ajoissa"

7.6.2021

Leo ja Leena Schavikin sekä Esko Jokilehto muuttivat hetki sitten Lahden Saga Salpalinnaan. Sisarukset Leena ja Esko ovat olleet koko elämänsä ajan läheisiä, joten muutto samaan taloon oli erittäin mieluisaa.

Leo, Leena ja Esko ovat viihtyneet Saga Salpalinnassa erittäin hyvin. Kolmikko sai alun perin vihiä Saga Salpalinnasta sisarusten nuoremmalta veljeltä, joka asuu samassa korttelissa kerrostalossa.

-Nuorempi veli oli puhunut meille jo pitkään, että muuttakaa Saga Salpalinnaan, jotta olemme häntä lähempänä. Veli asuu aivan Saga Salpalinnan naapurissa ja taloilla on yhteinen piha-alue. Kaksi kertaa kävimme tutustumassa ja sitten syntyi muuttopäätös", Leo ja Leena kertovat.

Esko kertoo olleensa aluksi muuttoa vastaan, mutta on lopulta tyytyväinen ratkaisuun, sillä kaikki on sujunut hienosti.

-Mieleni muuttui, sillä oma kunto alkoi huonontua. Oli parempi muuttaa Saga Salpalinnaa koska täällä kaikki on valmiina", sanoo Esko hymyillen.

Arki täyttyy aktiviteeteista

Saga Salpalinnassa järjestetään säännöllisesti erilaista ohjelmaa talon asukkaille. Leo, Leena ja Esko ovat asuneet talossa vasta vähän aikaa, mutta ennättäneet jo tehdä paljon.

-Minä en ole ikinä oikein ottanut mihinkään juttuihin osaa, mutta täällä olen käynyt jo tuolijumpissa, vesijumpissa sekä kuntosalilla, kertoo Leo innokkaana.

Ennen Saga Salpalinnaan muuttoa Leena kokeili kuntosalilla käyntiä, mutta liikkumisen huononnuttua siirtyminen paikasta toiseen vaikeutui.

-Nyt kun kaikki palvelut ovat täällä saman katon alla, niin aktiviteeteissa käynti on helpompaa, sanoo Leena.

Talo sopii myös heille, jotka eivät palveluita tarvitse

Saga Salpalinna sopii hyvin myös heille, jotka eivät palveluita vielä tarvitse. Aiemmassa asunnossa asuessaan Leo ja Leena tekivät vielä kaikki kotiaskareet itse.

-Tämä oli kuitenkin viimeinen hetki kun jaksoimme tehdä muuton. Vuoden tai kahden päästä muuttaminen olisi ollut tekemätön paikka. Tänne kannattaa ehdottomasta tulla ajoissa, vaikkei vielä palveluita niin tarvitsisikaan, tuumaavat Leo ja Leena yhdestä suusta.

Pariskunnan mielestä vinkit hyvään vanhuuteen löytyvät Saga Salpalinnan katon alta. Talon harrastus- ja kulttuuritoiminta tuo mukavaa tekemistä arkeen. Esko puolestaan kertoo katsovansa aina päivän kerrallaan ja nauttivansa elämästä.

-Ei tässä kummempia ole. Mennään päivä kerrallaan ja nautitaan kun palvelu pelaa, kertoo Esko nauraen.

Kesältä Leena odottaa mölkyn peluuta ja kävelyitä talon viereisessä Fellmaninpuistossa. Leo aikoo suunnata torille tapaamaan tuttuja ja Esko nauttii kävelylenkeistä.

-Tulevana viikonloppuna me suunnataan Ankkurin rantaan ostamaan muikkuja, tuumaa Leo ja luo kysyvän katseen Leenaan ja Eskoon.
 

Kysy lisää palveluistamme

Maria ja muut hoiva-asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-17.

Johtaja Maria Gustafsson
Tekstikentät
Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn myynti- ja markkinointitarkoituksessa Saga Care Finland Oyn palveluihin. Hyväksyn, että henkilötietoani käsitellään Saga Care Finland Oy:n tietosuojakäytännön mukaisesti.

Meillä tapahtuu