Iloisessa seurassa sulatelaan lounasta

Sagan 'Martat'

22.2.2023

Saga Salpalinnan kolmannesta kerroksesta kuuluu iloinen puheensorina. Mukavan näköisiin nojatuoleihin ovat solahtaneet virkeiden naisten ryhmä. Valoisaan aulaan kokoonnutaan yhdessä sulattelemaan lounasta. 

Hauskat naiset kertovat olevansa Saga Salpalinnan 'Martta-kerholaisia'. Maija-Liisa, Arja, Marja, Silja, Leena ja Anja täyttävät tilaa letkeällä jutustelullaan. Lisää tuoleja aulaan kaivattaisiin, sillä 'Martta-kerho' tuppaa kasvamaan. Eipä ihme, sillä tässä ryhmässä on leppoisa tunnelma.

Niinä aikoina, kun Silja ei ole läsnä 'Martta-kerhossa', hän kertoo lukevansa ja tekevänsä ristikoita. Kaverit kertovat Siljan pinkovan heistä vauhdikkaimmin päivittäisillä lenkeillään. ”Sauvakävely ei tuntunut omalta, mutta piikkipäiseen kävelykeppiin tartun talven liukkailla”, kertoo 93-vuotias entinen opettaja. Hetken keskustelu käy nastakenkävertailussa. Pikagallupin mukaan nämä nastat tyypit luottavat päivälenkeillään nastoihin, vaikka Lahden keskustan talvikunnossapito saakin kiitosta. 

'Martta-kerholaiset' tapaavat myös bingossa ja perjantain korttipeleissä. Arja kuuluu olevan todellinen haka tikissä, ja se pesee siinä muut mennen tullen. Saunailloissakin tavataan. Sagassa on ystävystytty vesijumpassa ja lounaan äärellä. Sagassa on helppo tutustua ja yksin ei tarvitse jäädä, jollei halua. 

Siljan opettajakollega Sirkka asuu Saga Salpalinnassa. Osalla sukulaisetkin ovat lähellä. Leenan toinen veli asuu Saga Salpalinnassa ja toinen naapuritalossa. Leena asuu Saga Salpalinnassa miehensä kanssa.

”Ystävyys on välttämätöntä ihmisyydelle”, todetaan yksituumaisesti. ”Seuran lisäksi apu on Sagassa lähellä”, Leena sanoo. 

Olisitko sinä seuraava Sagan 'Martta-kerholainen'?

Tule tutustumaan Saga Salpalinnaan – kotiin palveluiden keskellä, jossa ystävät tunnetaan! 

Saga Salpalinna on 2020 valmistunut moderni palvelutalo Lahden keskustassa Fellmaninpuiston kupeessa. Muutama kaunis ja esteetön koti odottaa sinua. 

Saga-palvelutaloja on yhteensä 11 ympäri Suomen. Tutustu sinua kiinnostavaan taloon täältä ja tilaa esitteet tai varaa esittelyaika paikan päälle.