Saga-palvelutaloissa yhdistyy vuokra-asuminen ja kattava tarjonta palveluita ikäihmisille

Miten Saga-palvelutaloon pääsee asumaan?

14.10.2019

Tutustu palveluasumisen kriteereihin sekä miten Saga-palvelutaloihin pääsee asumaan ja lähetä oma asuntohakemuksesi!

Kriteerit palveluasumiseen

Saga-palvelutaloissa valintaperusteena on palveluasumisen tarve. Esimerkiksi ikärajaa ei siis ole, vaan keskeistä on ikäihmisen itsensä tai ikäihmisen läheisen havaitsema tarve. Palveluasumisen tarve voi olla esimerkiksi:

1. Sosiaalinen tarve (yksinäisyys, tarve seuralle ja sosiaalisille kontakteille)
2. Terveydellinen tarve (terveydentila vaatii palveluasumista ja/tai yksin asuminen ei tue toimintakyvyn säilymistä)
3. Turvallisuuden tarve (pelko asua yksin, tarve saada apua säännöllisesti ja/tai tarvittaessa nopeasti)

Jokainen Saga-palvelutaloon muuttava valitsee omaan elämäntilanteeseen ja terveydentilaan sopivan palvelupaketin. Vähimmäisvaatimuksena kaikilla asukkailla on kyseisen Saga-palvelutalon pienin palvelupaketti. 

Saga-palvelutaloissa ei ole tulo- ja varallisuusrajoja kahta poikkeusta lukuun ottamatta: Saga Helapuisto ja Saga Kaskenniitty ovat ARA-kohteita. ARA-kohteissa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asettamia tulo- ja varallisuusrajoja.

Saga-palvelutalon asukkaat saavat turvapuhelimen ja turvarannekkeen

Miten Saga-palvelutaloon pääsee asumaan

Kotia Saga-palvelutalosta voi hakea jättämällä asuntohakemuksen Saga-palvelutaloon. Hakemuksen voi jättää nopeasti ja vaivattomasti täyttämällä asuntohakemuslomakkeen. Hakemuksen voi täyttää myös paperisena ja postittaa haettavan Saga-palvelutalon johtajalle. Yhteystiedot löytyvät täältä. Hakemuksen voi täyttää hakija itse tai hakijan läheinen. Hakemuksen jättäminen ei ole sitovaa. Hakemuksen voi jättää myös, jos haluaa asettua jonoon tai muuttaa myöhemmin.

Täytä sähköinen asuntohakemuslomake tästä

Lataa paperinen asuntohakemus tästä

Olemme teihin yhteydessä, kun hakemus on saapunut ja kysymme tarvittaessa liitteitä. Osaan Saga-palvelutaloista ei tarvitse toimittaa muuta kuin huolellisesti täytetty asuntohakemus. Osaan Saga-palvelutaloista tarvitaan lääkärinlausunto palveluntarpeesta. ARA-kohteisiin hakiessa tulee hakijan lääkärinlausunnon lisäksi toimittaa omaisuuden erittelykaavake, viimeisin verotuspäätös ja verotuspäätöksen erittelyosa. Lue lisätietoa liitteistä klikkaamalla tästä

Vinkki

Olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä osioon Usein kysyttyä, kannattaa tutustua kysymyksiin ja vastauksiin!