Kuinka yhteydenpito läheiseen ikäihmiseen onnistuu poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta? Lue vinkit!

Kuinka yhteydenpito läheiseen ikäihmiseen onnistuu poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta? Lue vinkit!

19.3.2020

Suomen hallituksen linjausten perusteella yli 70-vuotiaiden suositellaan pysyvän kotona ja välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa. Listasimme vinkkimme siitä, kuinka yhteydenpito läheiseen ikäihmiseen onnistuu poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

Soita läheisellesi vierailun sijaan. Mukava jutustelu sinulle rakkaan ihmisen kanssa auttaa sinua sekä läheistäsi. Yhdessä voitte kerrata päivän kuulumiset, jutella ajankohtaisista asioista sekä jakaa ilojen lisäksi erilaiset huolet ja murheet.

Anna aikaasi ja kerro, että olet läheisesi saatavissa, aina puhelimen päässä, kun hän kokee sitä tarvitsevansa.

Keksi virikkeitä. Voit auttaa läheistäsi lähettämällä tai tiputtamalla tämän postilaatikosta hänelle ajankohtaisia aikakausilehtiä, tarvikkeita leivontaan, ristisanatehtäviä tai langat neulomiseen. Mielekäs tekeminen vie ajatukset pois huolista ja samalla saa jotain konkreettista aikaan!

Yhteydenpito ilman tartuntariskiä. Nykypäivän puhelimet mahdollistavat yhteydenpidon kuvapuhelun avulla. Läheistäsi varmasti ilahduttaa iltasadun lukeminen lapsenlapselle videopuhelun avulla. Monissa puhelimissa videopuheluun vastaaminen on nykyään yhtä helppoa kuin esimerkiksi normaalipuheluun vastaaminen.

Muistuta itseäsi sekä läheistäsi siitä, että kotona pysyminen on paras tapa ehkäistä tartunnan saamista ja sen leviämistä. Haluammehan, että pian tapaaminen onnistuu taas kasvokkain ja poikkeusolosuhteet ovat ohi.

Näinä aikoina on hyvä muistaa kaikki lähellä olevat, oli se sitten oma läheinen ikäihminen tai esimerkiksi naapurin iäkäs herra. Tällä hetkellä varmasti kautta Suomen hoivakodeissa, palvelutaloissa ja senioritaloissa talojen henkilökunta on asukkaidensa apuna ja tukena tänä poikkeuksellisena aikana.

Kysy lisää palveluistamme

Maria ja muut hoiva-asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-17.

Johtaja Maria Siren
Tekstikentät
Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn myynti- ja markkinointitarkoituksessa Saga Care Finland Oyn palveluihin. Hyväksyn, että henkilötietoani käsitellään Saga Care Finland Oy:n tietosuojakäytännön mukaisesti.

Meillä tapahtuu