Saga Palvelutalo Salpalinna, Lahti

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

18

syyskuu

2019

Millaisia palveluita Saga Salpalinnassa on

Saga Salpalinnassa asukkaiden valittavana tulee olemaan neljä eri tasoista palvelupakettia. Saatavilla on myös paljon erilaisia lisäpalveluja. Lue lisää alta!
Saga Salpalinna rakentuu Lahteen ja valmistuu 2020

Kaikki asukkaamme pääsevät valitsemaan oman terveydentilansa mukaisen palvelupaketin. Oman tarpeen mukaan valittu palvelupaketti helpottaa arkea ja luo turvallisuutta itsenäisen asumisen tueksi.

Kaikkiin palvelupaketteihimme kuuluvat peruspalvelut

 • yksilöllinen palvelusuunnitelma
 • terveys- ja hoitotietojen ylläpito
 • turvaranneke ja turvapuhelin
 • päivittäinen lounas
 • monipuolinen harrastus- ja kulttuuritoiminta
 • siivousta
 • yhteistilojen käyttö (mm. kuntosali, pesutupa sekä sauna- ja allasosasto)

Mitä eroja palvelupaketeissa on

Palvelupaketit eroavat toisistaan pääosin kotiavustamiskäyntien määrän suhteen. Mikäli toivoo arjen kevennystä, mutta ei tarvitse vielä paljon apua kotiaskareissa, sopii Kevytturva-palvelupaketti tai Viikkoturva-palvelupaketti. Mikäli taas isompi apu arjen askareissa on tarpeen, niin kattavammat palvelupaketit Päiväturva ja Täysturva ovat hyviä valintoja. Kaikkiin palvelupaketteihin pystyy lisäämään palveluita oman tarpeen mukaan. Palvelupakettiin voi halutessaan valita lisäpalveluna esimerkiksi päivittäisen aamupalan. Saga Salpalinnassa tulee olemaan tarjolla myös lääkärin, fysioterapeutin, jalkahoitajan ja parturi-kampaamon palvelut saman katon alla.

Tarkemmat tiedot palvelupakettien sisällöistä ja lisäpalveluista hintoineen löydät täältä. 

Autamme mielellämme palveluihin liittyvissä ja muissa kysymyksissä. Tavoitat meidät maksutta puhelimitse arkisin klo 9-17 välillä puhelinnumerosta 0800-06116 (ark. klo 9-17) tai sähköpostitse myynti.saga@sagacare.fi.

6

syyskuu

2019

Tutustu ensimmäisten joukossa Saga Salpalinnaan

Saga-palvelutalot tarjoavat korkeatasoista palveluasumista eri kuntoisille ikäihmisille

Tutustu ensimmäisten joukossa syksyllä 2020 avautuvaan Saga Salpalinnaan ja varaa mieleisesi asunto jo nyt!

Pyydä hakemus ja esitteet postitse maksuttomasta puhelinnumerostamme 0800-06116 (ark. klo 9-17) tai lähetä sähköpostia myynti.saga@sagacare.fi. Pääset täyttämään hakemuksen vaivattomasti myös klikkaamalla tästä. Saga Salpalinnaan hakevien ei tarvitse liittää asuntohakemukseen lääkärintodistusta tai muita liitteitä.

30

elokuu

2019

Usein kysyttyä Saga Salpalinnasta osa 5: Onko palvelutaloon kriteerejä, ikäraja tai tulo- ja varallisuusrajat

Askarruttaako palvelutalon kriteerit, ikäraja tai tulo- ja varallisuusrajat? Seuraavassa tietoa Saga Salpalinnasta.
Saga-palvelutalot sopivat eri-ikäisille ja -kuntoisille senioreille

Kriteerit

Saga Salpalinnassa ei ole terveydellisiä kriteereitä asukkaille eikä Saga Salpalinnaan asuntohakemuksen jättävien tarvitse toimittaa lääkärinlausuntoa terveydentilastaan.  Vähimmäisvaatimuksena on ottaa palvelutalon pienin palvelupaketti, joka on Saga Salpalinnassa Kevytturva-palvelupaketti. Talon ollessa rakenteilla asunnot varataan nopeusjärjestyksessä.

Talon täytyttyä asukkaiden ensisijainen kriteeri on palveluasumisen tarve. Tarve palveluasumiseen voi olla esimerkiksi tarve sosiaalisille kontakteille, tarve asua esteettömästi tai pelko asua yksin. Palveluasumisen tarve voi olla myös esimerkiksi terveydentilaan liittyvä kotiavustamis- tai siivousapu.

Ikäraja

Saga-palvelutalot ovat tarkoitettu eri-ikäisille senioreille. Saga Salpalinnassa ei ole ikärajaa, kuten ei muissakaan Saga-palvelutaloissa. Saga-palvelutalojen keski-ikä on noin 85 vuotta, mutta palvelutaloissa on asukkaita noin 65 ikävuodesta ylöspäin.

Tulo- ja varallisuusrajat

Saga Salpalinnassa ei ole tulo- ja varallisuusrajoja. Saga-palvelutaloista ainoastaan Helsingissä Saga Helapuistossa ja Turussa Saga Kaskenniityssä noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asettamia tulo- ja varallisuusrajoja.

Kiinnostuitko?

Asuntohakemuksen pääset täyttämään tästä. Hakemuksen täyttäminen ei sitouta muuttoon. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian, arkisin 24 tunnin kuluessa asuntohakemuksen lähettämisestä.

Mukavaa viikonloppua!

19

elokuu

2019

Lahden Ranta-Kartanossa muurattiin rakennuksen peruskivi

Rakennustyöt etenevät Lahden Ranta-Kartanossa, viime viikon lopulla Saga Salpalinnassa muurattiin peruskivi
Saga Salpalinna Pellonkulmankadun ja Jalkarannantien suunnasta

Saga Palvelutalo Salpalinna rakentuu Lahden Ranta-Kartanoon ja rakennuksen peruskivi muurattiin viime viikon perjantaina 16.8.2019. Peruskiven muuraus on rakentamiseen liittyvä perinnejuhla, joka tehdään rakennustöiden alkuvaiheessa perustustöiden yhteydessä. Peruskivi on betonista valettava antura, jonka sisään sijoitetaan aikakapseli eli metallinen säiliö, johon talletetaan esineitä ja asioita, jotka kuvaavat juuri senhetkistä yhteiskuntaa. Säiliöön laitettiin muun muassa Saga Salpalinnan esite ja kyseisen päivän Etelä-Suomen Sanomat.

Lahden Ranta-Kartanossa muurattiin rakennuksen peruskivi
Perinteiden mukaisesti kukin sai vuorollaan kauhoa betonia säiliön päälle nimikoidulla muurauskauhalla

Sagan väki vieraili perjantaina Lahdessa, josta myös valokuvat ovat. Pääkuva on rakenteilla oleva Saga Salpalinnasta Pellonkulmankadun ja Jalkarannantien suunnasta. Alla oleva kuva rakennuksesta puolestaan on Koiviston aukion suunnasta. Kiitämme Skanskaa kutsusta peruskiven muuraukseen ja meneillään olevasta upeasta rakennustyöstä. Emme malta odottaa talon valmistumista!

Saga Salpalinnan rakentaminen etenee Lahdessa

7

elokuu

2019

Usein kysyttyä Saga Salpalinnasta osa 4: Miten saan lisätietoa palvelutalon rakentamisesta ja valmistumisesta

Saga-palvelutalot tarjoavat korkeatasoista palveluasumista eri kuntoisille ikäihmisille

Lähetämme kutsulistallemme liittyneille lisätietoja rakentamisen vaiheista ja valmistumisaikataulusta. Kutsulistalla olevat saavat ensimmäisten joukossa kutsuja tuleviin tilaisuuksiimme, joissa saa lisätietoa Lahteen rakentuvasta uudesta palvelutalostamme. Kutsulistalle liittyminen on helppoa. Voitte soittaa meille numeroon 0800-06116 (ark. klo 9-17) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen myynti.saga@sagacare.fi niin lisäämme sinut kutsulistalle. Kutsulistalle liittyminen on maksutonta eikä velvoita mihinkään. Halutessasi voit poistua kutsulistalta vaivatta ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

26

heinäkuu

2019

Usein kysyttyä Saga Salpalinnasta osa 3: Millaisia asuntoja Saga Salpalinnassa on

Saga-palvelutalo valmistuu Lahden keskustaan 2020 syksyllä

Vuonna 2020 valmistuvassa Saga Palvelutalo Salpalinnassa tulee olemaan 96 asuntoa, yksiöitä ja kaksioita. Asuntojen koko vaihtelee 25,5 ja 52 neliön välillä ja ne sijaitsevat palvelutalon 1.-4. kerroksissa. Asuntojen pohjapiirrokset ovat erilaisia, joten jokaiselle löytyy oman maun mukainen asunto. Osassa asunnoista on parveke. Myös näkymistä löytyy valinnanvaraa, sillä asunnon näkymät voivat olla 

 • Fellmanninpuiston eli Kyösti Kallion kadun suuntaan
 • Sisäpihalle
 • Pellonkulmankadulle
 • Jalkarannantielle tai
 • Koiviston aukiolle.

Yllä oleva on havainnekuva rakenteilla olevasta Saga-palvelutalosta on Jalkarannantien ja Koiviston aukion suunnasta. Rakennuksen kerrosten pohjapiirroksista näette helposti mihin suuntaan Teitä kiinnostavan asunnon ikkuna(t) ja parveke osoittavat. Asuntojen asumiskulut vaihtelevat 689 - 1609 euron välillä. Asumiskulun lisäksi kuukausikulu koostuu oman voinnin mukaan valitusta palvelupaketista. 

Tällä hetkellä reilu viidesosa asunnoista on varattu. Päivitämme vähintään kerran viikossa ajankohtaisen tilanteen verkkosivuillemme.

Tutustu tarkemmin asuntojen pohjapiirroksiin klikkaamalla tästä
Rakennuksen kerrospohjat löytyvät täältä
Tämänhetkisen asunnonvaraustilanteen löydät klikkaamalla tästä
Palvelupakettivaihtoehtoihin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä

Tarvitsetko apua asunnon valinnassa tai onko sinulla muita kysymyksiä? Autamme mielellämme, tavoitat meidät arkisin klo 9-17 maksuttomasta puhelinnumerosta 0800-06116 tai sähköpostitse myynti.saga@sagacare.fi. Kuulemisiin!

11

heinäkuu

2019

Millaista on asua palvelutalossa

Saga-palvelutalon asukkaat nauttivat illallista Sagan ravintolassa

Tiesitkö, että pääset lukemaan nykyisten talojemme asukkaiden kokemuksia nettisivuiltamme kohdasta Kokemuksia?

Poimimme tähän muutamia kokemuksia muiden talojemme asukkailta ja heidän omaisiltaan:

"Henkilökunta on hyväntuulista ja ystävällistä" - Herra, 80 vuotta, Vantaa

"Tämän parempaa paikkaa ei löydy" - Pirkko, 93 vuotta, Helsinki

"Sagassa on hyvä olla, ruoka on hyvää ja ihmiset ovat iloisia ja ystävällisiä." - Pertti, 76 vuotta, Rauma

"On upeaa, kun tulee kesä ja lomat, saan moniin vuosiin lomailla rauhassa, kun voin luottaa äidin hoidon teille" - Omainen, Helsinki

"Olen asunut Sagassa 7 vuotta ja viihtynyt todella hyvin! Lähdin heti kaikkiin ohjelmiin mukaan ja osallistun lähes kaikkiin aktiviteetteihin. Mukavimpia ovat retket, muistijumppa ja istumasähly!" - Hannele, 81 vuotta, Turku

"Tämä ei ole mikään vanhainkoti: iltapäivisin pelataan korttia ja respasta voi ostaa drinkinkin" - Vilho, 87 vuotta, Helsinki