Saga Palvelutalo Kaskenpuisto, Turku

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

15

lokakuu

2021

Leeni ja Leena ovat viihtyneet Saga Kaskenpuistossa yli 25 vuotta

Saga Kaskenpuistossa juhlitaan Sagan päivänä 17.10 asukkaita ja henkilökuntaa. Päivän kunniaksi talo huomioi yli 10 vuotta palvelleet henkilökunnan edustajat sekä valmistusvuonna muuttaneet asukkaat. Asukkaamme Leeni sekä siistijämme Leena ovat viihtyneet palvelutalossa sen avautumisesta asti.
Saga Kaskenpuiston asukas Leeni ja talon siistijä Leena ovat viihtyneet talossa yli 20 vuoden ajan

"Parasta on oma rauha ja talon vapaa-ajanohjelmat"

Leeni Johansson, 95 vuotta, muutti Saga Kaskenpuistoon ensimmäisten joukossa vuonna 1995. Talo ei ollut Leenin muutettua edes täysin valmis vaan tiloja vielä viimeisteltiin ja laitettiin.

- Muutin taloon yhdessä mieheni kanssa. Kun mieheni sairastui kotona asuminen kävi haastavaksi. Ehdimme asua täällä yhdessä kaksi vuotta. Kokoajan olen asunut tässä samassa asunnossa, Leeni tuumaa.

Leeni nauttii olostaan Saga Kaskenpuistossa. Talon sijainti on Leenin mieleen, sillä kaupunginosa on tuttu koska aiempi koti sijaitsi Saga Kaskenpuiston lähistöllä.

- Täällä on parasta oma rauha ja vapaa-ajanohjelmat, jos vain jaksaisin vielä olla ohjelmissa mukana. Tämä on kiva paikka ja suosittelen taloa ehdottomasti muillekin. Apua saa aina kun tarvitsee, mutta silti oma valinnan vapaus säilyy. Saga Kaskenpuisto on viihtyisä talo ja sen takia olen täällä ollutkin näin kauan. Mitään ei tarvitse tehdä - saa vain nauttia, kertoo Leeni hymyillen.

"Viihdyn täällä kovin ja tykkään työstäni"

Siistijä Leena on myöskin pitkän linjan sagalainen. Alun perin Leena muutti Turkuun miehensä perässä. Työt Saga Kaskenpuistossa hän aloitti elokuussa 1995. Tuolloin talo oli ollut pystyssä vain kahdeksan kuukautta.

- Huomasin Saga Kaskenpuistossa avoinna olevan työpaikan. Saga vaikutti kutsuvalta ja kivalta paikalta, sillä tykkään olla ikäihmisten parissa. Koulutukseni vastasi työtä täydellisesti, Leena sanoo.

Siistijän työssä näkee omien käsiensä jäljen. Töiden ohessa Leena kyselee asukkaiden kuulumisia ja pitää vuorovaikutuksesta asukkaiden kanssa. Asukkaiden tyytyväisyys puhtaaseen kotiin ja ympäristöön antaa Leenalle hyvän mielen.

- Saan tehdä työssäni kaikkea monipuolisesti. Työnkuvaani kuuluu kotisiivousta, pyykinpesua ja tiettyjen yleisten tilojen puhtaanapitoa. Meillä on täällä talossa hyvä henki ja erittäin viihtyisä työympäristö. Viihdyn täällä kovin ja tykkään työstäni, Leena päättää.

Sunnuntaina vietettävän Sagan päivän kunniaksi Saga Kaskenpuiston väki nauttii lounaan yhteydessä täytekakkukahvit. Iltapäivällä taloa viihdyttää sellotrion konsertti.

 

10

lokakuu

2021

Luonto antaa voimaa!

Näin kuuluu kansallisen vanhustenviikon tämän vuoden teema. Kuinka oikeassa se onkaan! Läpi haasteellisen pandemia-ajan olemme hyödyntäneet meillä täällä Saga Kaskenpuistossa ulkotiloja turvallisiin tapaamisiin, vehreä pihamaamme on tarjonnut meille kauniin ulkoiluympäristön sekä hetkiä ja paikkoja, joissa hengähdimme hetkisen kaiken epävarmuuden keskellä. Monet esiintyjät toivat meille iloa ulkokonserteilla ja parvekejumpat piristivät. Ehkä huomasimme luonnon ympärillämme uudelleen?
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ihanat sagalaiset Kurjenrahkan kansallispuistossa esteetön karpalokierros

Tutkimuksetkin osoittavat, että luonnossa liikkuminen ja oleilu lisäävät hyvinvointia. Luonto auttaa unohtamaan arjen murheet ja lieventää stressiä. Juhlaviikon kunniaksi ja teeman innoittamana lähdimme Turun pohjois-osaan, Kurjenrahkan kansallispuistoon. Vastikään avattu esteetön Karpalokierros kierrettiin innokkaina ja pääsimme kaikki kokemaan metsän ja suon upeat maisemat ja puhtaan ilman. 

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ihanat sagalaiset Kurjenrahkan kansallispuiston kierros
Jykevät puurakenteet ja leveät kulkusillat mahdollistivat kierroksen kulkemisen myös rollaattorilla!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ihanat sagalaiset Kurjenrahkan kansallispuiston kierros maisemakuva

 

Koko päiväksi oli luvattu kaatosadetta, mutta onneksemme pilvet pidättivät pisaroitaan vierailumme ajan! Niin kaunis syksyinen suomaasto olikin!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ihanat sagalaiset Kurjenrahkan kansallispuiston kierros Karpalot kämmenellä
1,7 km pituisella Karpalokierrokselta löytyi karpaloita "pitkospuiden" viereltä. Vapaa-ajanohjaaja Riikka kävi ne sieltä poimimassa maistiaisiksi. Vielä olivat hieman happamia, mutta terveellisiä!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ihanat sagalaiset Kurjenrahkan kansallispuiston kierros makkarat tulilla
Retken kruunasi tietysti nuotiomakkarat, jotka ihana harjoittelijamme Ville paistoi meille kävelykierrokselta tultuamme

 

 

 

 

 

3

lokakuu

2021

Unelmien työpäivä

Valtakunnallinen teemapäivä unelmien työpäivä toi meille piristystä perjantaina. Päivä kannusti ideoimaan ja toteuttamaan pieniä tekoja tuomaan energiaa työarkeemme. Ravintolan loihtimat huikeat herkku- ja hedelmätarjoilut maistuivat ja suosikkiveljestemme Janne ja Kim Engblomin musiikkiesitykset toivat iloa ja pirteyttä päivään!
Saga Care Finland Oy palvelutalo Kaskenpuiston unelmien työpäivässä pienen piristyksen työpäivän lomaan toi mukava musiikkiesitys Kodin kuulumiset

Musiikkiesitys toi mukavan hetken työpäivän lomaan. Esitys saattoi yllättää jopa hississä! 

Saga Care Finland Oy palvelutalo Kaskenpuiston unelmien työpäivässä pienen piristyksen työpäivän lomaan toi mukava musiikkiesitys jopa hississä kodin kuulumiset

 

Herkulliset tarjottavat maistuivat kaikille. Onneksi ehdin ottaa kuvan ennen kuin viimeisetkin olivat kadonneet tarjottimilta.

Saga Care Finland Oy palvelutalo Kaskenpuiston unelmien työpäivän herkkuhetki Kodin kuulumiset
Talossaloihditut unelmamarengit maistuivat taivaalliselta

 

Vietämme työssä melko suuren osan päivästämme. On tärkeää, että voimme hyvin ja että meillä on mukavaa tehdä töitä yhdessä. Tämä varmasti heijastuu hyvänä palveluna asukkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Unelmien työpäivä muistutti meitä pitämään huolta itsestämme, toisistamme sekä huomioimaan toisemme arjessa pienin teoin. 

 

Saga Care Finland Oy palvelutalo Kaskenpuiston unelmien työpäivä tekee hyvää Kodin kuulumiset
Pienet arjen eleet ja teot, joilla voimme huomioida toisemme ja tuoda apua sekä parempaa mieltä, eivät vaadi suuria tekoja, mutta ovat kultaakin kalliimpia

 

 

Kiitos mahtaville työkavereille jokaisesta päivästä! Kiitos myös Jannelle ja Kimille, kun sain kiertää kanssanne piristämässä työkavereitani. Myös itselle tuli hirmu hyvä mieli nähdä ilo heidän silmissään!

 

Tämä on unelmien työpaikka!

 

Terveisin, vapaa-ajanohjaaja Riikka

24

syyskuu

2021

Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä

"Illoin kynttilät siellä kun syttyy, unelmissain ma siell' olla saan. Aatos taas aikaan menneeseen kulkee, kotiin kauaksi kaipuu niin käy..." Nämä kauniit sävelet johdattivat meidät tiistairetken teemaan. Kävimme tutustumassa Paimion kaupungintalon aulaan koottuun Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyyn.
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuiston asukkaat Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä Paimion kaupungintalolla

Järjestön perustamisesta on tänä vuonna kulunut siis sata vuotta ja halusimme tutustua Paimiossa juhlavuotta kunnioittavaan näyttelyyn. Muutamat asukkaamme ovat toimineet lottana tai pikkulottina ja monen läheisiin on kuulunut lottia: äiti, sisar, anoppi. Näyttelyn ovat koonneet Anna-Liisa Järvinen ja Marja Mäenpää. Mielenkiintoisessa näyttelyssä oli esillä monipuolisesti esineitä, tietoa ja muistoja. 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä Paimion kaupungintalolla
Vaikuttava juhlanäyttely välittää jälkipolville tärkeää historiaamme ja muistoja.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä Paimion kaupungintalolla näyttelyvitriiniä tutkimassa
Näyttelyvitriinit tutkittiin hyvin tarkkaan

 

Ryhmämme otettiin vastaan mitä suurimmin sydämin. Liikuttavan tervetulopuheen, näyttelykierroksen ja kahvittelun jälkeen näyttelyn kokoajat muistivat mukana olleita pikkulottia ruusuin. Ele kosketti niin ruusun saajia kuin antajiakin.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä kaikki mukana olleet pikkulotat saivat ruusun muistoksi tästä retkestä
Pikkulottana toiminut asukkaamme ja näyttelyn kokoajat Marja Mäenpää (keskellä) sekä Anna-Liisa Järvinen yhteiskuvassa

 

Vaikuttuneina näyttelystä ja muistot, kunnioitus sekä arvostus sydämissämme lähdimme kotimatkalle. Lämpimät kiitokset vielä meidät vastaanottaneelle komitealle ystävällisyydestä ja huolenpidosta. Sekä kaikkein suurin kiitoksemme ja onnittelumme Lotta Svärd Säätiölle 100-vuotisjuhlavuodesta ja suuresta työstä isänmaamme hyväksi!

 

Toivottavat Saga-palvelutalo Kaskenpuiston retkeläiset ja vapaa-ajanohjaaja Riikka

19

syyskuu

2021

Kaunista syksyyn

Saga Marketin kukkaosastolle on tullut myyntiin kauniita syksyisiä kukkakimppuja sekä ajankohtaisia kanervia, callunoita ja muita kasveja ihaniin syysistutuksiin. Olemme siirtyneet syysaikatauluun myös harrastus- ja kulttuuritoiminnassa ja muun muassa suosittu istumasähly on palannut kesätauon jälkeen takaisin ohjelmistoon. Kädentaitokerhossa syksyn sienet saivat punaista lakkiinsa.
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuiston kauniit syyskimput ilahduttavat
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuiston kauniit kukat syysistutuksiin
Saga Marketin kukkatiskiltä kauniit kukat syysistutuksiin helposti ja vaivattomasti. Istutusapua voi pyytää aulakahviosta.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuistossa pelataan vauhdikasta istumasählyä
Vauhdikkaassa istumasählyssä on hauskaa!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuiston kädentaitolaisten näppärissä käsissä valmistuu syksyn sieniä
Kädentaitajien näppärissä käsissä valmistuu syksyn sieniä. Arvaatkos mitä sieniä näistä tulee?

 

Meillä on ollut mukavaa - toivottavasti myös sinullakin! 

Terveisin: Kaskenpuistolaiset

10

syyskuu

2021

Kiitos kesä!

Lehdet kellastuvat, punainen on puraissut vaahteranlehtiä. On syyskuu. Viime viikolla kiitimme kesästä ja käänsimme katseemme kohti syksyä ihanassa puutarhajuhlassamme. Auringon paistaessa oli kuin kesällä!
Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto kesän päättäjäiset vihreässä puutarhassamme Kodin kuulumiset

Kulunut kesä oli ihana, lämmin, aurinkoinen ja olemme kiitollisia siitä, että saimme kokoontua hieman vapaammin, avata toimintaamme, käydä retkillä ja kokea elämyksiä!

 

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto kesän päättäjäiset Rosa Narmala ja Satelliittitaivas -orkesteri viihdyttivät meitä

Tuliterät tanssikengät ja muut Rosa Narmalan ja Satelliittitaivas -orkesterin kappaleet tahdittivat juhlaamme!

 

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto kesän päättäjäiset lyhty ja pihlajanmarjat

Nautimme yhdessäolosta, herkullisista tarjoiluista sekä iloitsimme menneestä kesästä. Nyt olemme kääntäneet katseemme syksyyn ja kohti uusia elämyksiä!

 

Hyvää syksyä kaikille!

Toivottavat Saga Kaskenpuiston asukkaat ja henkilökunta

29

elokuu

2021

Sadonkorjuukeitto porisee

Koko kesän huolella hoidettu kasvilaatikkomme alkoi tuottaa jo siinä määrin satoa, että oli aika keittää perinteistä kurpitsakeittoa. Keitto maistui herkulliselta ihanan aurinkoisessa säässä. Sää suosi meitä myös kesän viimeisellä tiistairetkellä, kun pääsimme kylään ihanan Marimme luo Lietoon.
Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto Sadonkorjuukeitto maistui herkulliselta kodin kuulumiset

Maukas keitto tehdään joka vuosi samalla reseptipohjalla, hieman eri variaatioilla kuitenkin. Tämän vuoden keiton ainesosia olivat kurpitsan lisäksi purjo ja tavallinen sipuli, peruna ja hieman persiljaa. Sulatejuusto ja kerma viimeistelivät täyteläisen maun. 

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto kasvilaatikon satoa kurpitsat Kodin kuulumiset
Nämä komeat kurpitsat kasvatettiin siemenistä ja hoidettiin huolella läpi lämpimien päivien, jotta saimme maukasta keittoa

 

Toinen viikon kohokohta oli vierailu Marin luona. Harjoittelijamme ja sijaisemme Mari asuu sisarensa omistamassa vanhassa koulukiinteistössä, joka on upeasti remontoitu juhlatilaksi. Saimme kutsun tulla kylään ja vietimmekin ihanan iltapäivän kahvittelun ja musiikin parissa. 

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto vierailu Marin luona
Maukas mustikkapiirakka syötiin viimeistä mutua myöten

 

Sydämellinen kiitos koko retkikunnan puolesta emännille!

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenpuisto vierailu Marin luona siskot