Saga Palvelutalo Kaskenpuisto, Turku

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

20

syyskuu

2020

Kotiseuturakkautta

Tänään vietetään kotikaupunkimme nimikkopäivää. Turun päivää on vietetty jo vuodesta 1961. Ajankohta on hieman vaihdellut, mutta viime vuosina juhlapäiväksi on vakiintunut syyskuun kolmas sunnuntai. Kaupunkimme historia käsittää monta sataa vaiheikasta vuotta. Turku oli aikanaan Ruotsin itäisen osan keskus ja autonomisen Suomen pääkaupunki. Kotiseuturakkaudella voimme sanoa, että Turun kautta tieto ja sivistys levisi muualle maahamme. Olkaamme siis ylpeitä turkulaisuudestamme!
Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Turun päivä

Otimme hieman förskottia (ennakkoa) Turun päivään ja perjantaina saimme vieraaksi Förin äijän eli alias Markku Heikkilän. Förin äijä käy usein turkulaisissa tapahtumissa kertomassa naurettavia juttuja ja tuomassa paikallisväriä. Nyt mekin nauroimme vedet silmissä hauskoille tarinoille ja hyväntahtoisesti turkulaisuudelle. Yhteenkuuluvaisuuden tunteemme vaan vahvistui! Jotta päivämme olisi täydellinen, tulivat musiikkimaestrot: legendaarinen turkulaisääni Aulis Kotaviita ja viihteen monitoimimies Timo Rautala esittämään monia Turku-aiheisia lauluja meille. 

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto kädentaitokerho sadonkorjuupäivä

Vietimme tällä viikolla myös sadonkorjuupäivää. Nautimme erityisen herkullisesta lounaasta ja pelimannimusiikista. Marianne Maans ja Tom Ridberg pistivät jalkoihimme vipinää upealla kansanmusiikilla. Ja Kädentaitokerhon leidit taiteilivat upeat koristeet juhlaan. Olipa taas niin ihanaa todeta, että on kertakaikkisen hienoa, kun saamme täällä Sagassa nauttia monipuolisesta ohjelmasta ja huikeista esiintyjistä turvallisesti ja vaivattomasti. Ja mikä tietysti parasta: upeassa seurassa!

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto sadonkorjuupäivä Maans Ridberg

4

syyskuu

2020

Lyhtyjen ilta!

On aika sanoa kesälle jäähyväiset ja toivottaa kaunis syksy tervetulleeksi! Kiitollisina kaikista ihanista hetkistä ja elämyksistä, joita olemme saaneet kokea ja elää yhdessä. Kulunut kesä on varmasti avannut monen mielen ja silmät näkemään kaiken sen kauneuden, jota saamme elää täällä Sagassa. Sen, kuinka ihana yhteisö meillä onkaan ja kuinka lämmin yhteishenki meillä on keskenämme. Ehkä tämä aika on herättänyt meidät arvostamaan toisiamme, toimintaamme sekä terveyttämme.
Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto lyhtyjen ilta Rami Rafael Markku Ketola

Olemme perinteisesti viettäneet aina elokuun lopussa yhteistä lyhtyjen iltaa, jossa kiitämme kesästä ja käännämme katseemme syksyyn. Juhla on ollut yhteinen naapurimme Saga Kaskenniityn kanssa ja mukana ovat olleet myös monet omaiset. Mutta nyt oli turvallista kokoontua vain oman talon kesken pienemmällä porukalla.

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto lyhtyjen ilta
Kauniit lyhdyt ja kukka-asetelmat ilahduttivat pöydillä

 

Loppukesän aurinko paistoi ja syystuuli antoi pieniä merkkejä itsestään illan aikana, mutta tunnelma oli lämmin. Makkarat tirisivät kuumassa grillissä ja virvokkeet virkistivät. Koko talomme henkilökunta oli juhlassa mukana. Illan viihdytyksestä huolehtivat upeat tangoprinssit Rami Rafael ja Markku Ketola sekä uskomattoman taitava jonglöörimestari Kai Kuutamo. Prinssien yhteensopiva huumori ja upeat tulkinnat naurattivat ja koskettivat ja sirkustaiteilijan huimat temput saivat päämme pyörälle!

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto lyhtyjen ilta Kai Kuutamo
Kai Kuutamon jonglööraukset olivat huikeita! Avausnumerona näimme taiteilua jalkapalloilla

 

Ilta huipentui upeaan loppushow'hun, johon avustajaksi pääsivät talomme johtaja Maria Gustafsson sekä Saga Kaskenniityn tiimivastaava Johanna Järvinen. 

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto lyhtyjen ilta
Loppuhuipennuksen sydämet pamahtivat yllemme kuin tuodakseen esille illan sydämellisen ja lämpimän tunnelman

 

 

 

28

elokuu

2020

Ihana Kesä ei vielä anna periksi!

Kaunis kesä, ihan pikkuhiljaa alkaa kääntymään syksyn puolelle, mutta ei vielä! Saimme nauttia lähes helle lukemista kun saimme vieraaksemme Turun Metsänkävijöiden soittokunnan konsertoimaan pihallemme. Lähes 30-henkinen orkesterikokoonpano soitti marsseista ikivihreisiin niin että varmasti sai naapurustokin nauttia upeasta musiikista. Perinteine Eskimo jäätelötikku kruunasi viihtyisän hetken ja maistui ihan jokaisen suussa.
Tänä kesänä olemme tilanteiden pakosta jouduttu tekemään määrällisesti vähän vähemmän mutta sitäkin loistavampia tapahtumia. Isot piha-alueemme mahdollistavat turvallisen ja viihtyisän kanssakäymisen.
Nautimme yhdessä tekemisestä ja yhdessä olemisesta. Yhteisöllisyytemme on kovin kaunista ja siitä saamme olla kiitollisia.
Luottavaisin mielin syksyä odotellen Melina…vapaa-ajanohjaaja.
Turun metsänkävijöiden soittokunta.

20

elokuu

2020

Upea kaksio vapaana

Turun Saga Kaskenpuistossa on nyt vapaana avara ja remontoitu ensimmäisen kerroksen parvekkeellinen kaksio.
Saga Palvelutalo Kaskenpuisto ulkoa

Asunto as. C 72, 53,0 m²
2H + KT + PRV
Asumiskulu: 852,63 €/kk
Kevytturva palvelupaketti: 605 €/kk
Kuukausikulu yhteensä alkaen: 1 457,63 €/kk

Palvelupaketin sisällön näet täältä.

Tilaa esitteet

Tutustu Saga Kaskenpuistoon tilaamalla kattava esitepaketti talostamme. Esitteistä löytyvät kaikki ajankohtaiset lisätiedot hintatietoineen ja pohjapiirroksineen. Tilaa esitteet soittamalla numeroon 0800-06116 (ark. klo 9-17) tai osoitteesta myynti.saga@sagacare.fi. Voit myös tilata esitteet suoraan verkkosivujemme kautta täältä.

9

elokuu

2020

Kutsun sinut puutarhaani

Saga Kaskenpuiston vehreä puutarha kutsuu viihtymään ja nauttimaan ulkoilmasta! Erityisesti nyt erikoisen kevään aikana puutarha ja piha-alueemme ovat olleet suosittuja oleskelupaikkoja. Asukkaat ovat yhdessä vapaa-ajan ohjaajien kanssa istuttaneet pihoille kasvilaatikot täyteen vihanneksia ja kukkia. On ollut ihana seurata taimien kasvua. Olemme maistelleet puutarhan tomaatteja ja mutusteltu ruohosipulinkorsia. Omenat odottavat kypsymistään.
Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Kutsun sinut puutarhaani Turun Lausuntakerho

Nyt perjantaina saimme kuulla Turun Lausuntakerhon upean esityksen, joka otsikollaan vei meidät puutarhoihin, pihoille, kasvimaalle ja elämän siiville. Ihanan sykähdyttävästi saimme olla konkreettisesti läsnä, kun puutarhamme antoi parastaan.

Toivon meille jokaiselle terveyttä ja aurinkoisia elämän päiviä elämämme puutarhassa!

Riikka, vapaa-ajan ohjaaja

 

Asun ystävyyden talossa

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Kutsun sinut puutarhaani syreeni

Kutsun sinut puutarhaani harmaasta portista

sinisten unien maailmaan, jossa on tilaa naurulle ja ilolle, unelmille

ei ovea pahansuopaisuudelle eikä kateudelle

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Kutsun sinut puutarhaani pihlaja Turun lausuntakerho

Sammaloituneiden puuvanhusten alla viihtyvät villiintyneet lemmikit ja kielot

karkuun juosseet orvokit eikä kukaan taita tuulen tuomaa voikukkaa

pilvisten päiväin aurinkoa

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Kutsun sinut puutarhaani tulppaani Turun Lausuntakerho

Jokaiselle tulijalle tarjoaa kotipihan koivu maljallisen elämänvoimajuomaa

muuttaa toden unelmaksi, unelman todeksi

antaa terveyttä saapujalle

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Kutsun sinut puutarhaani päivänkakkara Turun Lausuntakerho

Sisällä syttyy ystävyyden sininen kynttilä, jonka valon kehä on pieni ja tosi

eikä kukaan jää sen ulkopuolelle 

sillä elämää rakastetaan ihmisissä - meissä

Marjatta Järvisen ihana runo, Turun Lausuntakerho ry 

7

elokuu

2020

Vierailukäytännöt talossamme

Koronatartuntojen määrä on valtakunnallisesti jälleen lisääntymässä. Turvataksemme asukkaamme sekä henkilöstömme, joudumme toistaiseksi tiukentamaan vierailukäytäntöjä.
aga palvelutalo Kaskenniityssä järjestetään esittelykierros joka keskiviikko klo 13

Vierailujen onnistumiseksi toivomme Teidän huomioivan seuraavat asiat:

  • Suosittelemme edelleen, että tapaamiset järjestetään ulkona tai erillisessä tapaamistilassa.
  • Kaikissa tapaamisissa, sekä sisällä että ulkona, vierailijan on käytettävä suu-nenäsuojusta.
  • Vierailija on varustautunut suu-nenäsuojalla jo tullessaan vierailulle. Suu-nenäsuojusta ei saa ottaa pois kasvoilta vierailun aikana.
  • Tarvittaessa tiedustele suojainta talon vastaanotosta / kahviosta 1€/kpl hintaan
  • Tapaamisissa saa olla läsnä 1-2 vierailijaa kerrallaan.
  • Vierailijoiden tulee olla ehdottomasti oireettomia.
  • Vierailijat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta
  • Vierailijat pitävät 1-2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin sekä henkilökuntaan.  

Toivomme kaikkien vierailijoiden kantavan yhteisesti vastuun asukkaidemme sekä henkilökuntamme hyvinvoinnin takaamiseksi.

Lue lisää toimistamme koronaepidemian hillitsemiseksi ja henkilöstömme työstä asukkaidemme turvaamiseksi täältä.

31

heinäkuu

2020

Tämä vähän erikoisempi kesä

Lettukestit

Erikoinen kevät on kasvattanut meitä kaikkia. Jos ei henkisesti niin fyysisesti. Saga-palvelutaloissamme  on vakaasti ja tarkkojen ohjeiden saattelemana vietetty kevät ja kesä.

Rajoitusten helpotuttua olemme mekin saaneet pikkuhiljaa aloittaa toimintaamme. Ravintolamme ovat avautuneet asukkaille riittäviä turvavälejä noudattaen. Hoitajat vielä lähikontakteissa käyttävät maskia ja tietenkin kaikki on jo sisäistäneet hyvän ja toistuvan käsihygienian. Siistijöillä riittää puuhaa kun tehostetusti kaikki pinnat puhdistetaan. Vapaa-ajan toiminta on pitkän odotuksen jälkeen myös alkanut. Toki pidimme parvekejumppia ja konsertteja myös keväällä, mutta kyllä me kaivattiin jo toisiamme ja toistemme seuraan. Nyt onkin ollut ilo puuhastella porukassa. Ollaan pelailtu, laulettu, kisailtu ja naurettu. Mahdollisimman paljon toimimme ulkona väljemmissä tiloissa. Kyllä ihminen tarvii ihmistä lähelleen. 

Pelit
Sateen sattuessa pelaillaan sisällä.
Pelit
Pihapelit kokoavat puiston asukkaat yhteen.