Saga Palvelutalo Kaskenniitty, Turku

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

15

lokakuu

2021

Saga Kaskenniityssä viihtyvät niin asukkaat kuin työntekijätkin - yhteisöllisyys yhdistää

Sunnuntaina 17.10. juhlitaan Sagan päivää. Päivän kunniaksi talo huomioi yli 10 vuotta palvelleet henkilökunnan edustajat sekä valmistusvuonna muuttaneet asukkaat. Asukkaamme Kai ja kokkimme Kirsi ovat viihtyneet Sagassa sen avautumisesta asti.
Saga Kaskenniityssä viihtyvät niin asukkaat kuin työntekijätkin - yhteisöllisyys yhdistää

Saga Kaskenniityn vahva yhteisöllisyys näkyy henkilökunnan ja asukkaiden välillä

Rovasti Kai Kiilunen, 97 vuotta, on viihtynyt Turun Saga-palvelutaloissa jo pitkään. Kai asui vaimonsa kanssa ensin 2,5 vuotta Saga Kaskenpuistossa. Saga Kaskenniityn valmistuttua Kai muutti tien toiselle puolelle vaimon jouduttua sairaalahoitoon.

- Minut on saanut viihtymään Saga Kaskenniityssä moni asia. Ensimmäiseksi palvelutalojen ympäristö on tavattoman hieno. Turun Saga-palvelutaloja ympäröivät kauniit puut. Erityisesti tänä syksynä oli erikoisen kaunis ruska ja puut loistivat upeudellaan, Kai ihastelee.

Saga Kaskenniitty on Kain mukaan hieno talo, jossa toiminta ja puitteet täyttävät toiveet. Talon henkilökunta on asiantuntevaa ja ammattitaitoista.

- Henkilökunnasta huomaa heidän ammattitaitonsa ja iloisen hengen. Näen, kuinka esimerkiksi hoitaja haluaa todella auttaa asukasta. Kiintymys on molemminpuolinen, Kai täsmentää.

Kai pitää talon laajasta harrastus- ja kulttuuritoiminnan tarjonnasta. Alkujaan Kai oli itse hyvin aktiivinen ja järjesti itsekin muun muassa virsilauluhetkiä sekä hartauksia sunnuntaisin. Ikääntyessä ohjelmanumeroiden järjestäminen on hiukan heikentynyt, mutta ystävien paljoudesta hän on kiitollinen. 

- Olen iloinen, että talossa on saanut tuoda myös hengellistä puolta esiin. Parasta Saga Kaskenniityssä on yhteisöllisyys, se näkyy vahvasti myös henkilökunnan ja asukkaiden välillä. Saga-palvelutaloon kannattaa muuttaa mieluummin aiemmin kuin myöhemmin, sillä silloin pääsee nauttimaan parhaiten talon toiminnasta ja palveluista, kertoo Kai.

Kirsi on valmistanut maukasta ruokaa asukkaille jo parin vuosikymmenen ajan

Kirsi on työskennellyt Turun Saga-palvelutaloissa yli 25 vuotta. Kirsi aloitti työt Saga Kaskenpuistossa tammikuun alussa vuonna 1995 ja on loihtinut maukasta ruokaa asukkaille jo pari vuosikymmentä. Nykyään hän työskentelee Saga Kaskenniityn puolella.

- Muistan olleeni äitiyslomalla kun näin lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin uuteen palvelutaloon henkilökuntaa. Ihka ensimmäinen Saga-palvelutalo avautui silloin, Kirsi sanoo.

- Keväällä tulee kolme vuotta täyteen Saga Kaskenniityn puolella. Päivät vierähtävät keittiön puolella ruoanvalmistustehtävissä. Parasta työssäni on parhaat työkaverit, joista on tullut todella hyvä ystäviä. Myös asukkaat ovat ihania. Lisäksi täällä on kaunis työympäristö, Kirsi lisää.

Sunnuntain merkkipäivän kunniaksi talossa nautitaan lounaan yhteydessä täytekakkukahvit. Mukavan päivän kruunaa sellotrion konsertti. Hyvää Sagan päivää kaikille sagalaisille!

8

lokakuu

2021

Tule seuraamaan Saga Kaskenniityn elämää somessa!

Seuraa Sagaa somessa

Kerromme somekanavissamme aktiivisesti talojemme kuulumisia ja erilaisista aktiviteeteista. Tule seuraamaan meitä, ja näet millaista elämä Saga-palvelutalossa on! Samalla voit tutustua jakamiimme mielenkiintoisiin artikkeleihin koskien ikääntymistä ja palvelutaloasumista. 

Löydät meidät FacebookistaLinkedInistä ja Youtubesta nimellä 'Saga-palvelutalot'.

23

syyskuu

2021

Tilaa esitteet tai varaa oma tutustumisaika Saga Kaskenniittyyn!

Saga Kaskenniitty on kaunis palvelutalo vehreissä maisemissa Turussa. Palvelutalossamme on yhteensä 207 viihtyisää senioriasuntoa. Asumisen lisäksi tarjoamme monipuolisen kattauksen erilaisia palveluita asukkaan tarpeiden mukaisesti.
Tilaa esitteet tai varaa oma tutustumisaika Saga Kaskenniittyyn!

Tilaa esitteet tai varaa oma tutustumisaika

Tilaa esitteet tai varaa oma esittelyaika Saga Kaskenniityn tiimivastaavalta Miia Eroselta. Tiesithän, että voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön täältä. Huolehdimme esittelykierroksien ajan turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksista ja suojaudumme suu-nenäsuojilla. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Saga Kaskenniittyyn turvallisesti!

Esitetilaukset ja yksityiset esittelyt,

Miia Eronen
puh. 046 922 7212 (arkisin klo 9-15)
miia.eronen@sagacare.fi 

4

syyskuu

2021

Kiitos kesä ja tervetuloa syksy!

Tuliterät tanssikengät sekä muut Rosa Narmalan ja Satelliittitaivas -orkesterin kappaleet tahdittivat tiistai-illan kesän päättäjäisiämme. Nautimme yhdessäolosta, herkullisista tarjoiluista ja iloitsimme menneestä kesästä. Kesä oli ihana, lämmin ja olemme kiitollisia siitä, että saimme kokoontua hieman vapaammin, avata toimintaamme, käydä retkillä ja kokea elämyksiä. Nyt käännämme katseemme kohti syksyä ja uusia seikkailuja!
Kiitos kesä ja tervetuloa syksy!
Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenniitty kesän päättäjäisissä musiikista vastasi Rosa Narmala ja Satelliittitaivas orkesteri

Kesän päättäjäisten musiikista vastasi Rosa Narmala ja Satelliittitaivas orkesteri. Olemme seuranneet Rosan uraa yli kymmenen vuoden ajan ja hän on aina yhtä odotettu ja tervetullut esiintyjä Saga Kaskenniityssä.

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenniitty kesän päättäjäiset ja tarjoiluhenkilökunta Kodin kuulumiset
Grillimakkarat ja lämmin mehu maistuivat viilenevässä illassa. Iloinen henkilökunta palveli mielellään juhlaväkeä.

 

Saga Care Finland Saga palvelutalo Kaskenniitty kesän päättäjäiset idoli ja fani
Muistoksi mukavasta illasta.

 

Mukavia syyskuun päiviä ja terveiset kaikille Saga Kaskenniityn väeltä!

22

elokuu

2021

Kesä kääntymässä syksyyn- Me nautimme joka hetkestä.

Meillä Saga Kaskenniityssä osataan ottaa ilo irti joka säässä ja olen huomannut myös sen että sää suosii meitä tavattoman paljon. Koko kesä ollaan jumpattu, pelattu ja muita ohjelmia pidetty ulkona.
Saimme nauttia perjantaina auringon paisteesta. Viihdyttävä Andrey soitti meille leppoisaa musiikkia, kun pidimme pienet grilli-juhlat. Asukkaat olivat saapuneet pihalle ja muutaman omaisenkin seurasta saimme nauttia. Harjoittelijamme Ville oli saanut järjestettyä hyvillä suhteillaan meille Grillimakkaraa ja mehua tarjolle. Sydänlämpöinen KIITOS Hotelli Scandic Atrium ja Natalie. Asukkaamme olivat haltioissaan yllätyksestämme, kaikki nauttivat grillimakkarasta ja parhaat kahdesta. ;)
Grillimakkarabileet
grillibileet 2021
Yhdessä tekeminen, yhdessä oleminen lämmittää sydäntä ja mieltä.

 

Pihalla keksitään aina puuhaa ja meitä pihapuuhastelijoita asuukin mukava porukka Kaskenniityssä. Uutta kukkamaata suunnitellaan, Kasvimaan paikkaa vaihdetaan ja juhannussalkokin jo jouti riisuutumaan jo kuivuneista koristeista ja seppeleistä. Totesihan eräs ihana Olga-rouva 94.v että, ”puutarhan hoito on avain onnelliseen elämään” ja hän todellakin tietää mistä puhuu kun omaa puutarhaa on hoitanut viimeiset 70-vuotta.

Aivan pihalla.
Sormet multaan ja nauttimaan luontoterapiasta.

 

Tämän viikon retki vei meidät VAM.iin. ”Alussa oli siemen” on Anu Pentikin rakentama upea näyttely kertoen elämän kaaresta…Tästä kauniista matkasta. Keramiikka ikivanhan puun kera taipuu taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan leijailevista siemenistä hiiltyneiksi puiksi. Näyttely oli kerrassaan upea  suurine instalaatioineen ja maanläheisillä väreillä maustettuna. Tykkäsimme kovasti.

Anu Pentik-Alussa oli siemen
Anu Pentik-Alussa oli siemen.
WAM.in näyttely
Elämänkaari upeasti esitetty luonnon upeilla materiaaleilla.

 

Uteliaana uutta viikkoa kohden, mitähän se mahtaa tuoda tullessaan?

Iloisin terveisin Melina...Se vapaa-ajan ohjaaja Saga Kaskenniitystä.

 

 

 

13

elokuu

2021

Retki Liên Tâm -luostariin

Liên Tâm -luostari Lootuksen sydämen temppeli on Turun Moision kaupunginosassa sijaitseva buddhalainen luostari, joka avattiin kesällä 2013. Luostarin perusti Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta ja se on Suomen ensimmäinen buddhalainen temppeli. Liên Tâm on rakennettu suurimmilta osin Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunnan jäsenten lahjoituksilla ja talkoovoimilla. Temppelin pihalle pystytettiin vuonna 2014 nelimetrinen marmoripatsas, jolla on painoa melkein kymmenen tonnia. Patsas esittää myötätunnon jumalatar Avalokiteshvaraa. Luostarin rakentaminen alkoi vuonna 2005 ja rakennustyöt jatkuvat yhä.
Luostarin henkisenä opettajana ja apottina toimii Thich Hanh Bao, joka on 42. sukupolven rinzai-zen-koulukunnan opettaja. Zenbuddhalaisuuden lisäksi luostarissa harjoitetaan puhtaan maan buddhalaisuutta.
Retkellä luostarissa

Lähdimme kahdentalon voimin isolla porukalla bussi retkelle Moisioon. Fysioterapeuttimme Katja lähti vielä mun ja Villen kaveriksi turvaamaan ihmisten onnistuneen retken. Oli ilo huomata miten ihmiset olivat aiheesta kiinnostuneita ja lähtivät hakemaan kokemusta ja sen me saimmekin.

Seremonia
Luostarin temppeli seremonia oli kaunis ja mieleenpainuva kokemus.

 

Luostariin saapuessamme meidät otettiin lämpimästi vastaan. Avuliaat vapaaehtoiset avustivat rollaattoreiden kanssa senioreita ja saattelivat meidät temppeliin. Siellä he olivat järjestäneet meille seremonia näytöksen. Suitsukkeet tuoksuivat, äänimalja rytmitti lyömäsoittimen kera seremoniaa ja päämunkki lauloi mantraa…Me lumoutuneina vain ihastelimme tapahtumaa. Kultapunakeltainen värimaailma valtasi temppelin. Valtavan kokoiset kultaiset Buddha-patsaat seisoivat vieri vieressä ryhdikkäinä ja herättivät kunnioitusta. Tunnelma oli samanaikaisesti harras ja juhlava.

Seremonianäytöksen jälkeen päämunkki kertoi luostarista ja buddhalaisuudesta. Hän haastoi meidät kysymään kaksi kysymystä johon hän vastaa…Jos ne ovat tarpeeksi syvällisiä? (Hetken jo jännitin.) Ei aikaakaan kun jo syvällinen kysymys kysyttiin …Mielen merkityksestä ja valjastamisesta buddhalaisessa kulttuurissa. Päämunkki kiitteli kysymystä ja vastasi monisanaisesti siihen. Sen jälkeen hänen arvokkuutensa lähti ja aloimme nauttia luostarin antimista. Vapaaehtoinen leipuri oli tehnyt ihanat omenapiirakkaat, oli konvehteja, hedelmiä, pähkinöitä, suklaata, kahvia teetä, mehua. Voi kuinka ne olivat maukkaita.

Retki buddhalaiseen luostariin
Tuhkatorni ja taivaan kuninkaat....Marmoria ,kultaa ja kauniita koristeita.

 

Ulkona teimme oppaan kanssa vielä kierroksen ja hän kertoi Tuhkatornista ja neljästä taivaan kuninkaasta. Myötätunnon jumalattaren patsas oli kaunis ja kunnioitusta herättävä. Valkoinen marmori hohti kilpaa auringon kanssa ja patsaan koko ja upea katos teki sanattomaksi.

Karppi
Luostarin kala-allas karppeineen.

 

Noviisi munkin rakentama vesiaihe  ihastutti ihmisiä. Virtaava vesi ja puro joka laskeutui lampeen rauhoitti mielen vain ihastelemaan. Noviisimunkki koputti kaari siltaan ja heitti ruokaa veteen…13 kirkkaan oranssia ja hohtava valkoista karppi kalaa tulivat syömään ja näyttäytymään meille. Voi ne olivat upeita! Lampi on kuulemma niin syvä että Karpit talvehtivatkin siellä.

Huimaa…Tämä kaikki loisto ja upea kulttuuri oli vain kivenheiton päässä kotiamme.

Lumoutunein terveisin Melina…Se vapaa-ajanohjaaja, sekä Saga Kaskenniityn ja –puiston retkiväki.

 

6

elokuu

2021

Kaunis kevät, upea kesä, loistava syksy!

Syksy raottaa jo oveaan tuodakseen lämpimän kesän jälkeen upean väriloiston iloksemme. Olemme kaikki saaneet nauttia suven kauneudesta ja lämmöstä tänä kesänä ja siitä olemme kiitollisia. Taloissamme ohjelmia on saatu pitää pikkuhiljaa enemmin ja enemmin, retkillekin ollaan jo päästy...Tietenkin turvallisuus edellä.
Saga Kaskenniityn vauhdikas kesä ja elokuun aamun viileät aamukävelyt

Aamuvirkkujen kävelylenkillä tuntuu jo elokuun viilenevien öiden koleus varpaissa. Silloin on mukavaa pukea vilkkurit jalkaan…Se mukavin vaatekappale mitä maa päällään kantaa.

Keskikesän juhla, juhannus kruunasi kesäkuun. Upea juhannussalko oltiin taas rakennettu asukkaiden kanssa ja Sisäpihan Sirkus viihdytti taidoillaan meitä. Harmonikkakerho esiintyi ja silloin pistettiin tanssiksi. Makkaraa grillattiin ja nautittiin kauniista hetkestä hyvin ystävien, naapureiden, talolaisten kanssa.

Juhannus 2021
Sisäpiha sirkuksen taidonnäyte, jonglöörausta, huimia temppuja ja hauskoja esiintymisiä.
Sisäpihalla juhannus juhlat 2021
Sisäpihalla juhannusjuhlat, ihmiset viiihtyivät ja nauttivat hetkestä.

 

Meitä ei kolota tai yksinäisyys vaivaa, kun ystävän ja tuttavan löydän heti ulko-oveni takaa.

Ystävien kanssa yhdessä iloitaan.
Ystävien kanssa yhdessä iloitaan, lauletaan ja nauretaan.
Juhannus tanssit 2021
Hyvä musiikki vei meidät tanssin pyörteisiin. Iloiset ihmiset ja kaunis ilma teki juhlastamme onnistuneen.

 

Ensiviikolla meillä on tulossa upea retki….Josta olen aivan innoissani. Lähdemme aikamatkalle itään, upeaan kulttuuriin, loistaviin rakennuksiin ja mystiseen uskontoon tutustumaan. Toivonkin saavani kokoon hyvän joukon ihmisiä jakamaan tämän elämyksen kanssani. Älä huoli…Lentolippuja ei ole tilattu. Tästä saatte kuulla sitten lisää ensiviikolla.

Juhannussalko ja Melina
Juhannussalon tekeminen kädentaitajien ja innokkaiden tekijöiden kanssa oli hauskaa ja lopputulos mitä mainioin. Olimme kaikki tyytyväisiä lopputulokseen.

 

Iloista loppukesää ja kauniin syksyn odottelua teille.

Terveisin Melina…Se vapaa-ajan ohjaaja Saga Kaskenniitystä