31

joulukuu

2020

”Täällä sitä nyt ollaan ja pysytään kans”

Taisto Saarinen on asunut vastavalmistuneessa Saga Salpalinnassa nyt lähes kaksi kuukautta. Haastattelimme Taistoa puhelimen välityksellä ja kyselimme miltä elämä uudessa kodissa on maistunut.
Saga Salpalinnan asukas Taisto Saarinen ja Saga-palvelutalot toivottavat hyvää uutta vuotta 2021

Miten päädyitte muuttamaan Saga Salpalinnaan?

Näin ilmoituksen Saga Salpalinnasta pari vuotta sitten ja ajattelin heti, että tuossahan se minun majapaikka onkin. Täällä sitä nyt ollaan ja pysytään kans. Olen viihtynyt hyvin, oli hyvä päätös tulla tänne. Täällä hoitopuoli kunnossa ja apu on lähellä, jos sitä tarvitsee.

Oletko ennättänyt tutustua jo viikko-ohjelmaan?

Kyllä olen. Liikuntaa olisi kovasti, en ole vielä siihen kovin paljon pomppinut. On tuoli- ja allasjumppaa sekä kuntosalia. Enköhän minäkin vielä ehdi niitä kokeilemaan.

Tänään ohjelmassa on levyraati, johon kävin jo antamassa yhden ehdotuksen. Lauluja on kiva porukalla pisteyttää.

Biljardia tykkään myös pelailla, se on minun mieleeni. Henkilökunta on ollut usein peliseurana ja kyllä niistä on haastajiksi ja välillä minäkin saatan voittaa. Otin asian vapaa-ajanohjaajan kanssa puheeksi ja nyt omatoiminen biljardihetki löytyy viikko-ohjelmastakin.

Saunomaan en ole vielä ennättänyt, mutta sekin on mietintämyssyn alla.

Mikä on mielestänne tärkeintä elämässä?

Terveyshän se tietysti on tärkeintä elämässä ja huumorilla pääsee pitkälle. Minä olen semmoinen höpöttäjä. Huumori keventää arkista harmautta ja tuo valoa elämään. Tulevalta vuodelta toivon terveyttä, sillä terveys tuo tullessaan aina muutakin hyvää.

Mikä parasta elämässäsi juuri nyt?

Se on tämä, että tämmöinen turvallinen paikka on olemassa ja missä kaikenlainen palvelu on mahdollista samassa talossa. Ei tarvitse haeskella palveluita eri palveluntarjoajilta.