Palvelutalo Saga Kaskenpuisto, Turku

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

24

maaliskuu

2023

Saga Kaskenpuiston keittiöhenkilökunta esittäytyy

Saga Kaskenpuiston ravintolassa on tarjolla päivittäin runsas buffetaamiainen, -lounas sekä päivällinen. Keittiön iloiset työntekijät huolehtivat siitä, että ruoka on maittavaa ja avustavat mielellään tarvittaessa. Myös vierailijat voivat tulla lounaalle Saga-Kaskenpuistoon. Viikoittaisen lounaslistan löydät kotisivuiltamme. Tervetuloa herkuttelemaan!
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ravintolatyöntekijät

Tänään perjantaina työvuorossa olivat vasemmalta oikealle:

Maarit on viihtynyt Sagan keittiössä jo 16 vuotta. Maarit vastaa tilauksista ja perjantaitorin herkut ovat myös Maaritin loihtimia. Maarit pitää myös kuria ja järjestystä keittiössä eli toimii tiimivastaavana.

Hannamari on viihtynyt talossa jo pitkään. Hannamari on liikunnallinen ja pitää eläimistä.

Katja on tullut taloon vuonna 2021. Vapaa-aikanaan hän kuuntelee musiikkia.

Jaana on ollut Sagassa vuodesta 2012. "Saga Kaskenpuistossa asukkaat ovat ystävällisiä ja kyselevät kuulumisia." Jaana iloitsee.

17

maaliskuu

2023

Aivopähkinöitä Saga Kaskenpuistossa

Tällä viikolla vietetään Aivoviikkoa. Aivoterveyden huomioiminen pidetään mielessä myös Saga Kaskenpuiston vapaa-ajanohjelmaa suunniteltaessa. Talon vapaa-ajanohjaaja Riikka kertoi meille monipuolisista aktiviteeteista, joita hän järjestää asukkaiden iloksi.
Muistijumppaa Saga Kaskenpuistossa

Saga Kaskenpuistossa järjestetään erilaista ohjelmaa päivittäin. Suoraan muistin harjoittamiseen ja aivojen aktivoimiseen liittyviä aktiviteetteja ovat Muistijumppa sekä Muistia ja virkistystä. Riikka pitää itse etenkin Muistijumpasta, joka oli ensimmäisiä ohjelmia, joita hän toi taloon. Jumpassa ratkotaan Riikan laatimia kiperiä kysymyksiä ryhmissä. 

Muistijumppaa palvelutalossa
Mitkä kaksi kotimaista elokuvaa tai elokuvahahmoa löydät:
PIN-LUS-SU-MAL-TOS-LA-KUL-KI-LAN-PA-LA

"Itselleni ohjaajana yksi mukavimmista valmisteltavista ohjelmista on Muistijumppa. Pidän visailun tunnelmasta sekä kysymysten etsimisestä, yhdistämisestä ja visailun laatimisesta. Olen aistinut, että ohjelma on mukava myös asukkaillemme. Joka viikko aulaan kokoontuu osallistumaan yli kolmekymmentä asukasta sekä sivustaseuraajia. Ryhmissä on mukava pohtia oikeaa vastausta; yksi muistaa jotain ja toinen toista. Yksi ryhmä on pysynyt lähes samana yli kymmenen vuotta", kertoo itsekin kohta 19 vuotta talossa ohjaajana toiminut Riikka. 

 ”Muistissa ja virkistyksessä ratkomme erilaisia tehtäviä yksin, pareittain ja yhdessä. Se sopii erityisesti asukkaille, jotka pitävät ristikoiden ratkaisemisesta. Tällä viikolla etsimme tavutehtävästä kotimaisia elokuvia ja elokuvahahmoja. Sanasokkelot, anagrammit ja muut muistitehtävät ovat mukavia ja yhdessä iloitsemme oivalluksista. Itsellenikin visailun ja tehtävien tekeminen ja ohjelmien pitäminen on hyvää aivotreeniä”.

Hyvinvointia tukevaa ohjelmaa viikoittain

Varsinaisten aivojumppien lisäksi kaikki Saga Kaskenpuistossa järjestettävä ohjelma tukee henkistä hyvinvointia.

Mukavaa vapaa-ajanohjelmaa Saga Kaskenpuistossa
” Yritän osallistua ohjelmiin aina kun voin. Jos jää kotiin niin pää menee ihan hötöksi” kertoo asukas Toini. ”Tämä se meidän Riikka on niin mukava ja keksii kivoja juttuja meidän asukkaiden iloksi”, lisää Anna-Liisa iloisesti.

"Liikunta, musiikki, yhdessäolo ja erilaiset tekemiset virkistävät ja aktivoivat aivoja sekä muistia. Esimerkiksi suosittu joukkuepeli Boccia tai Mölkky haastavat tasapainoa, käden ja silmän koordinaatiota sekä vaativat ongelmanratkaisukykyä. Kädentaidoissa erilaiset työt harjoittavat näppäryyttä ja ajattelemista. Sosiaalinen kanssakäyminen tuo hyvänolon tunnetta. Sekin on tärkeää aivoille”, summaa ohjaaja Riikka.

Ulkoilu kuuluu asukkaiden vakio-ohjelmaan. ”Pyrimme ulkoilemaan yhdessä useasti viikossa. Nyt talviaikaan meillä on yksi ohjattu kävelyretki, koska kelit ovat olleet vaihtelevat. Onneksi upeat sisäpuutarhamme mahdollistavat kävelyn myös huonoina ilmoina. Kesäisin ulkoilemme tai touhumme ulkona joka päivä.” 

Haluatko tutustua tarkemmin talomme vapaa-ajanohjelmaan? Löydät tuoreimman ohjelman Saga Kaskenpuiston verkkosivuilta "Harrastus- ja kulttuuritoiminta" -otsikon alta.

16

maaliskuu

2023

Uuteen kotiin huipputarjouksella

Tartu Saga Kaskenpuiston talvitarjoukseen ja muuta uuteen kotiin edullisella peruspalvelumaksulla.
Laadukasta senioriasumista Saga Kaskenpuistossa

Sinulla on nyt loistava mahdollisuus muuttaa Saga Kaskenpuistoon tarjoushintaan! Tarjous sopii etenkin niille, joille hoito- ja hoivapalvelut eivät ole vielä ajankohtaisia, mutta jotka kaipaavat oman ikäistä seuraa, tekemistä arkeen sekä turvallista asuinympäristöä. 

Tarjoukseemme kuuluu asumiskulun päälle tuleva 307 euron peruspalvelumaksu. Tarjous koskee kahta kaksiota, jotka sijaitsevat Saga Kaskenpuiston D-talossa. Asuntovaraus tulee tehdä 30.4.2023 mennessä ja muuttopäivän voit sopia talon johtajan kanssa.

Hintaan kuuluvat palvelut

Kaunis asunto Saga Kaskenpuistossa
Asunnon D 123 pohjapiirustus

• Monipuolinen harrastus-ja kulttuuritoiminta
• Turvapuhelin ja -ranneke
• Palvelupäivystys 24/7, auttamiskäynnit erillisen hinnaston mukaan
• Vastaanoton palvelut
• Päivän lehti luettavissa kahvilassa
• Yksilöllinen palvelukuvaus
• Asukastietojen ylläpito

Esimerkki kuukausikuluista

Asunto D123, 3. krs, 2H+KT+PRV, 42 m2 
Peruspalvelumaksu 307 €
Asumiskulut: 815,07 € (sis. vuokra ja yhteistilojen käyttö)
Kuukausikustannukset yhteensä: 1 122,07 €/kk
+ vesimaksu 26 €/hlö/kk, sähkö kulutuksen mukaan.

 

Tervetuloa tutustumaan, ihastumaan ja – asumaan!

Sanna Saarinen
Saga Kaskenpuiston johtaja
puh. 050 527 8677
sanna.saarinen@sagacare.fi

10

maaliskuu

2023

Naistenpäivän ihanuutta ja kevään odotusta

Olemme saaneet kulkea maaliskuulle juhlien siivin. Ystävänpäivä, Kalevalan päivä ja nyt tällä viikolla vietimme kansainvälistä naistenpäivää hemmottelujen ja upean asukaskuoro Köörimme esityksin. Mukana olivat myös kuvassa olevat viehkeät tanssileidimme herrasmiehellä vahvistettuna! Naistenpäivän kruunasi retkemme Tanssiteatteri Eriin, jossa kävimme kokemassa loisteliaan Carmenin! Kädentaitokerho kokoontui myös ja aloitimme pääsiäisvalmistelut.
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset naistenpäivä tanssiryhmä

Naistenpäivän juhlasta vastasi asukaskuoro Kööri ja ohjelmakokonaisuuden oli loihtinut Köörin hengetär ja johtaja Arja Lyly. Ohjelman nimikkokappaleena oli itseoikeutetusti turkulaisveljesten Matin ja Tepon hitti Kaiken takana on nainen. Loistava Verdin oopperan kappale Kuinka häilyvä on tuo nainen sai huikeat aplodit. Saatte jokin toinen kerta lukea Kodin kuulumisistamme lisää mahtavasta kuorostamme.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset naistenpäivä asukaskuoro Köörin esitys
Upea Köörimme esiintyi Naistenpäivän juhlassamme

 

Naistenpäivään kuului myös hemmottelut ja asukkaamme saivat kokeilla muun muassa kasvohoitoa. 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset naistenpäivä hemmottelua kasvohoidossa
Kaiken takana on nainen - myös kasvonaamioiden!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset naistenpäivä retki Carmeniin TanssiteattEri
Bizet'n Carmen on yksi rakastetuimmista oopperoista. Kävimme TanssiteattEri:ssa kokemassa siitä huikean balettiesityksen. Eläydyimme mukana ja ihastelimme tanssijoiden taidokkuutta, esityksen visuaalisuutta ja tietysti musiikkia.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kädentaidot pääsiäistöitä
Kädentaidoissa aloitimme jo pääsiäistyöt.

 

Päivät ovat valoisat, kevättä kohti kuljemme!  Mukavia hetkiä päivään toivotamme täältä Saga Kaskenpuistosta!

3

maaliskuu

2023

Kalevalan päivän riemua

Pelimannimusiikki, liitävät askeleet lattialla, jalanpolkaisut ja hameenhelmojen heilautus. Sampan kansantanssiryhmä ja pelimanniorkesteri Sydvest esiintyivät meille Kalevalan päivänä, Suomen kulttuurin päivänä kunnioittamalla perinteitämme ja juuriamme. Juhlassa nautimme musiikista, vauhdikkaista kansantansseista, upeista kansallispuvuista sekä tietenkin tunnelmasta!
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Kalevalan päivä kansantanssiesitys
Lyökäämme käsi kätehen, sormet sormien lomahan!

Riemu ja ilo täyttivät talomme, kun vieraaksi saapunut yli 20 henkilön kansantanssi- ja pelimanniryhmä esiintyi meille. Kädet taputtivat sekä jalat löivät tahtia rytmikkään musiikin tahdissa. Saga Kaskenpuiston asukkaat pääsivät myös itse mukaan tanssiin! Kansallispukuesittelykierros oli myös mielenkiintoinen ja ihailimme kauniita sekä komeita pukuja!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Kalevalan päivä kansantanssi asukkaiden kanssa
Saga Kaskenpuiston asukkaat pääsivät myös mukaan tanssiin. Monelle asukkaalle kansantanssit oli tuttu harrastus nuoruudesta


Kalevalan päivänä vietimme myös ulkona talviriehaa. Herkuttelimme makkaralla ja testasimme taitojamme erilaisilla rasteilla.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset talviriehan makkaranpaisto

Meillä täällä Saga-Kaskenpuistossa elämä on kuin yhtä juhlaa! Hyvässä seurassa aika rientää ja elämykset rikastavat eloamme!

Riemullisin terveisin, Riikka. Talon vapaa-ajanohjaaja

24

helmikuu

2023

Tanssin taikaa

Yks, kaks, kol, yks, kaks, kol.. jalat käyvät Nuoruusmuistoja -valssin tahtiin. Tanssiseura Sekahaun ystävälliset vapaaehtoiset hakevat tanssilattialle asukkaita pyörähtelemään valssin, humpan, tangon ja foksin tahtiin. Myös asukkaat keskenään intoutuvat tanssilattialle mukavan musiikin tahtiin! Tanssiminen on hyvää liikuntaa, tasapainon harjoittelua, rytmitajua, läheisyyttä, iloa. Näistä ja monista muista hetkistä me nautimme!
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset tanssin taikaa

Tämän ikäpolven asukkailla on tanssi ja rytmi veressä. Nuoruudessa he ovat käyneet lavatansseissa, löytäneet ehkä sitä kautta puolisonsa. Nostalgiset kappaleet tuovat muistoja mieleen. Yhdessä tanssien mieli kirkastu, kun musiikki soi ja tutut liikkeet vievät mennessään. 

Olemme saaneet tanssia ystävänpäivän juhlassa sekä saimme viime viikolla vieraaksi odotetut nuoret - Turun Klassillisen lukion kakkosluokkalaiset eli vanhat. Upeat puvut, kauniit neidot ja komeat nuorukaiset hurmasivat ja pääsimme vielä lopuksi yhdessä tanssimaan valssia. Kohtaaminen nuorten kanssa oli välitön molemmin puolin!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset vanhojen tanssijat 2023 Turun Klassillinen lukio
Yhteistyökoulumme Turun Klassillisen lukion upeat nuoret vierailivat meillä jälleen muutaman vuoden jälkeen. Kyllä teitä oli kaivattu - kiitos kun tulitte ilahduttamaan meitä!

 

Sukupolvien kohtaamisia saimme kokea myös läheisen päiväkodin vierailulla, kun suloiset viskarit eli viidesluokkalaiset tulivat vierailulle. Ohjelmassa oli mukavaa yhdessäoloa piirtäen ja askarrellen. 

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset päiväkodin lasten vierailu ystävänpäivän tunnelmissa

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kädentaitokerhon onnittelukortti
Kädentaitokerholaiset onnistuivat taas yllättämään, kun saimme aikaiseksi näin upeita onnittelukortteja! Käsin tehtyyn paperiin on sekoitettu kukkien siemeniä, joten kortin saaja saa kaksinkertaisen ilon. Tämä sydän symboloikoon meidän elämäämme täällä Saga-palvelutalo Kaskenpuistossa!

 

 ”Ystävien kesken arjen harmaus vaihtuu juhlahetkeksi.
Ystävien kesken murhe muuttuu ilon kyyneliksi.
Ystävien kesken ilo ja onni jaetaan
ja sydän keventyneenä taas matkaa jatketaan.”

14

helmikuu

2023

Ystävänpäiväjuhlat!

Tänään vietimme mitä mahtavimmat ystävänpäiväjuhlat! Vietimme päivää avointen ovien, myyjäisten ja tanssien tahdissa. Tangoprinssi Markku Ketolan esittämät kappaleet saivat parit pyörähtelemään parketilla ja muut nauttivat musiikista täysin siemauksin. Oli mukava myös katsoa tanssijoita ja keinahdella musiikin tahdissa omalla istuimella. Perinteisesti huomioimme asukkaat myös vapaa-ajanohjaaja Riikan taiteilemalla ystävänpäiväkortilla, jonka jokainen asukas löysi aamulla omasta postilaatikostaan. Meillä täällä Saga-palvelutalo Kaskenpuistossa ystävänpäivä on joka päivä ja erityisesti tänään juhlimme sitä täysin sydämin!
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ystävänpäiväkortti

 

Juhlissa tangoprinssi Markku Ketola sai hymyn huulille ja jalat vipattamaan rytmin tahdissa. Tanssiseura Sekahaku tanssittavat asukkaitamme ja innostavat tanssilattialle heidätkin, joiden viime tansseista on vierähtänyt vuosikymmen jos toinenkin. Kiitos Sekahaku arvokkaasta vapaaehtoistyöstänne!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ystävänpäiväjuhlat tanssilattialla
Toiseksi viimeisen tanssin aikana ylhäältä satoi pallomeri luoksemme! Riemunkiljahduksin pallot ilahduttivat ja näky oli huikea! 

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ystävänpäiväjuhlat ilmapalloilua
Ilmapallot riemastuttivat!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ystävänpäivä pienet myyjäiset kädentaitokerhon kukkapusut
Ennen tanssia järjestimme pienet myyjäiset. Tässä kädentaitokerholaisten taidonnäytteet, koristellut kukkapusut!

 

Ystävänpäiväteema on esillä tämän viikon muinakin päivinä. Eilen jumppasimme pareittain ja käytimme tehosteena vannetta!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset ystävänpäivä parijumppa vanteella
Kukkuu!

 

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!