Hoitopalvelut

Saga-palvelutaloissa apu on lähellä ja käytettävissäsi on ammattitaitoinen ja ystävällinen terveydenhuollon henkilöstö vähintään aamusta iltaan, avun saat paikalle kaikissa Saga-palvelutaloissa olevan turvapuhelinjärjestelmän avulla.

Kotiavustaminen

Autamme asukasta hänen tarpeidensa mukaan esimerkiksi syömisessä, peseytymisessä ja pukeutumisessa. Lisäksi asukas saa avustusta toiveidensa mukaan erilaisiin kodin askareisiin.

Esimerkkejä kotiavustamisesta:

 • Avustaminen aamu- ja iltatoimissa
 • Suihku- ja sauna-apu
 • Injektiot esimerkiksi insuliinipistokset
 • Lääkkeiden tuonti ja antaminen
 • Verenpaineen mittaus
 • Verensokerin mittaus
 • Turvahälytyskäynnit
 • Avustaminen pukeutumisessa
 • Tukisukkien pukeminen
 • Ruokailuihin saattaminen
 • Avustaminen ruokailuissa
   

Ulkoilu-, virkistys- ja asiointiapu

Lähdemme mielellämme asukkaan mukaan ulkoilemaan tai virkistäytymään esimerkiksi teatteriin. Tarjoamme lisäksi kauppa- ja asiointipalvelua sekä muuta avustamista asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Turvapuhelinjärjestelmä

Kaikkien Saga-palvelutalon asukkaiden asunnoissa on valmiiksi asennettuna turvapuhelin, jonka käyttö opetetaan asukkaalle tämän muuttaessa Saga-palvelutaloon. Turvapuhelinpalvelu varmistaa avunsaannin nopeasti ja vaivattomasti. Turvapuhelin on laite, jonka avulla asukas voi hälyttää apua, kun tuntee olonsa tai terveydentilansa heikentyneen kotonaan.

Turvapuhelinpalveluun sisältyy aina hälytyspainike, joka kulkee ranteessa tai kaulassa asukkaan mukana. Turvahälytys yhdistyy Saga-palvelutalon omalle hoitajalle, jolloin avun saa viivytyksettä paikalle ympäri vuorokauden. Poikkeuksena Saga Villa Kari ja Saga Salpalinna, joissa Sagan hoitaja on paikalla aamusta iltaan ja yöaikaan turvapuhelinjärjestelmä hälyttää avun talon ulkopuolelle.

Omaishoitajan vapaapäivän tuuraaminen

Omaishoito tarkoittaa hoitoa ja huolenpitoa, jota omainen tai muu läheinen henkilö antaa kotona asuvalle ikäihmiselle. Omaishoitajien jaksamista tuetaan lakisääteisillä vapaapäivillä, joita voi halutessaan tulla viettämään Saga-palvelutaloon.

Ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito Sagan ryhmäkodeissa

Joidenkin Saga-palvelutalojen yhteydessä on Sagan ryhmäkoteja, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa, hoitajan välitöntä läheisyyttä tarvitseville sekä muistisairaille. Ryhmäkodit tarjoavat vakituista ja tilapäistä asumista.

Tutustu Saga-palvelutalojen yhteydessä oleviin ryhmäkoteihin: 


Usein kysyttyä

Mitä kotiavustaminen sisältää?

Autamme asukasta hänen tarpeidensa mukaan esimerkiksi syömisessä, peseytymisessä ja pukeutumisessa. Lisäksi asukas saa avustusta toiveidensa mukaan erilaisiin kodin askareisiin.

Kuuluuko palvelutalon asukkaille turvapuhelinpalvelu?
Kaikkien Saga-palvelutalon asukkaiden asunnoissa on valmiiksi asennettuna turvapuhelin, jonka käyttö opetetaan asukkaalle tämän muuttaessa Saga-palvelutaloon.

Tarjoaako Saga ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa?
Joidenkin Saga-palvelutalojen yhteydessä on Sagan ryhmäkoteja, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.