Saga Lakeudenlinnan ravintolassa paras ruoka

Mikä on palveluseteli

Saga-palvelutalojen asukkaiden kannattaa hyödyntää yhteiskunnan tarjoamat tuet ja vähennykset. Yhteiskunnan tukien ja vähennysten määrään vaikuttaa tuen tarve ja tuensaajan taloudellinen asema. Palveluseteli on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville ja sen käyttö yleistyy koko ajan. Lue lisää muista yhteiskunnan tuista ja vähennyksistä täältä.

Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kaupungin, kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tuottamalle palvelulle. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan.

Kaikki nykyiset Saga-palvelutalot ovat kaupungin, kunnan tai kuntayhtymän hyväksymiä palveluntuottajia. Hakeudumme myös palvelusetelin tuottajiksi niissä paikoissa, joihin rakennetaan uusia Saga-palvelutaloja.

Mitä palveluja palvelusetelillä voi hankkia Saga-palvelutaloissa

Kaupunki, kunta tai kuntayhtymä päättää, ottaako se palvelusetelin käyttöön ja mihin palveluihin se antaa setelin. Tehostetun eli ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin lisäksi voi olla käytössä kevyemmän palveluasumisen ja omaishoitajan vapaan aikainen lyhytaikaisen asumisen palveluseteli. Lisätietoa saat ikäihmisen kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista tai kunnan omilta kotisivuilta.

Palvelusetelin arvo

Palvelusetelin arvo voi olla tasasuuruinen tai se voi olla riippuvainen asiakkaan tuloista. Palvelusetelin kattamat palvelut ja arvo vaihtelevat kaupungeittain, kunnittain tai kuntayhtymittäin. Osassa paikoissa palveluseteli kattaa sekä hoivan että ateriat ja osassa vain hoivan. Asumiskulun osuutta palveluseteli ei korvaa.

Miten saan palvelusetelin

Palvelusetelin saaminen edellyttää, että asiakas on saanut myönteisen palvelusetelipäätöksen. Asiakkaalla on oltava sosiaali- tai terveyspalveluihin liittyvä palvelutarve, johon hän hakee kaupungilta, kunnalta tai kuntayhtymältä apua. Mikäli esimerkiksi kaupunki käyttää palveluseteliä kyseisen palvelun tuottamiseen, asiakas voi ilmoittaa haluavansa palvelua varten palvelusetelin.

Toimi näin

Lisätietoja

Löydät lisätietoja kaupunkien, kunnan tai kuntayhtymän kotisivuilta.

Helsinki:

Saga Helapuisto, Saga Munkkiniemi ja Saga Käpylinna ovat Helsingin kaupungin kotihoidon palvelusetelituottajia. Saga Helapuisto ja Saga Käpylinna ovat tämän lisäksi Helsingin kaupungin palveluasumisen palvelusetelituottajia. Palveluasumisen palveluseteli on tarkoitettu ympärivuorokautiseen palveluasumiseen.

Kotihoidon palveluseteli

Kotihoidon yhteystiedot | Helsingin kaupunki
 

Rauma:

Saga Kanalinranta on kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottaja.

Kotihoidon palveluseteli

Kotihoidon yhteystiedot | Rauma
 

Turku:

Saga Kaskenniitty ja Saga Kaskenpuisto ovat kotihoidon, siivouksen sekä tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajia.

Kotihoidon palveluseteli
 

Lappeenranta:

Saga Torilinna on tuetun asumisen, palveluasumisen ja omaishoidon palvelusetelituottaja. Tuetun asumisen ja palveluasumisen palvelusetelit ovat tarkoitettu ikääntyneille, jotka tarvitsevat hoitohenkilökunnan päivittäistä tukea ja apua asumiseensa. Omaishoidon palveluseteliä voi hyödyntää esimerkiksi fysioterapiaan tai omaishoitajan lakisääteisen vapaaoikeuden käyttöön Saga-palvelutalossa.

Lisätietoja palveluseteliasioissa voitte tiedustella Iso Apu -palvelukeskuksesta.

Iso apu -palvelukeskuksen yhteystiedot  | Lappeenranta


Seinäjoki:

Saga Lakeudenlinna on kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottaja. Lisätietoja palveluseteliasioissa voitte tiedustella Ikäkeskus – ikäihmisten asiakasohjausyksiköstä: puh. 06 416 6606 (ark. klo 9–14) ja sähköposti ikakeskus@seinajoki.fi

Ikäkeskus -yhteystiedot