Sagan henkilökunta petaamassa asukkaan petiä

Mikä ero on senioritalolla, palvelutalolla ja hoivakodilla

Senioritalo, palvelutalo ja hoivakoti käsitteitä käytetään varsin kirjavasti eri yhteyksissä. 

Palvelutalo

Palvelutalolla tarkoitetaan taloa, jossa on yksityisten vuokra-asuntojen ja yhteisten tilojen lisäksi tarjolla erilaisia palveluita kuten esimerkiksi hoiva- ja ruokapalveluita.

Saga-palvelutaloissa kaikilla asukkailla omien toiveidensa mukainen vuokra-asunto. Osa valitsee itselleen yksiön, osa kaipaa enemmän tilaa ja valitsee kolmion. Kaikissa asunnoissa on oma keittiö sekä esteetön kylpyhuone. Saga-palvelutaloissa on turvallista asua hoitohenkilökunnan ympäröimänä. Saga-palvelutaloissa talon oma henkilökunta auttaa asukkaita arjen askareissa. Tarjolla on esimerkiksi hoiva-, ruoka- ja siivouspalveluita sekä harrastus- ja kulttuuritoimintaa. Saga-palvelutaloissa on myös tarjolla lääkärin, hammaslääkärin, kampaajan, fysioterapeutin ja jalkahoitajan palveluita.

Saga-palvelutalojen monipuolinen harrastus- ja kulttuuritoiminta tuo arkeen mukavaa rytmiä. Talon yhteisissä tiloissa kuten esimerkiksi kahvilassa, kuntosalilla tai kirjastossa voi tavata oman ikäistä seuraa. Monipuolisen lounaan äärellä on mukava jutella muiden talon asukkaiden kanssa. 

Senioritalo

Senioritalolla tarkoitetaan taloa, jossa on senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja. Pääsääntöisesti senioritaloissa ei ole paikalla henkilökuntaa, jolloin tarvittavat palvelut tilataan ulkopuolisilta palveluntarjoajilta.

Hoivakoti

Hoivakodilla tarkoitetaan taloa, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille. Hoivakodit ovat usein tarkoitettu hoitajien välitöntä läheisyyttä ja enemmän apuja tarvitseville kuten esimerkiksi muistisairautta sairastavalle ikäihmiselle.

Helsingin Saga Helapuistossa ja Saga Käpylinnassa sekä Rauman Saga Kanalinrannassa ja Seinäjoen Saga Lakeudenlinnassa Saga-palvelutalon yhteydessä toimivat Sagan ryhmäkodit (= hoivakoti). Ryhmäkodeissa ammattitaitoinen henkilökuntamme on asukkaiden apuna vuorokauden ympäri. Ryhmäkodin asukkaille kuuluu ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon lisäksi maukkaat päivittäiset ateriat sekä vapaa-ajan viriketoimintaa. Ryhmäkodin asukkaat voivat hyödyntää palvelutalon palveluita kuten esimerkiksi fysioterapeutin tai parturi-kampaajan palveluita.