Saga-palvelutalot tarjoavat mukavia aktiviteetteja ikäihmisille

Saga-palvelutalot kokemuksia

Saga-palvelutaloissamme asukas otetaan vastaan aina lämmöllä ja omana ainutlaatuisena persoonana. Asukkaidemme hyvinvoinnista vastaa ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme. Olemme merkittävä ja kasvava työllistäjä Suomessa. Jaamme alla muutamia asukkaidemme ja heidän läheistensä kokemuksia meillä asumisesta sekä työntekijöidemme kokemuksia Sagasta työnantajana.
Olen ylen tyytyväinen, että pääsin pienempään kotiin asumaan. Täällä on määrätyt asiat valmiina, jotka on hyvin hoidettu: minulle riittää, että saan asunnon, ruoan ja terveydenhuollon.
Seppo Kannas
Helsinki
Seppo Kannas 90 vuotta onnea

Selostajalegenda Seppo Kannas, 90, viettää eläkepäiviään palvelutalo Saga Helapuistossa.

Lue Sepon tarina täältä.

”Täällä ei tarvitse ottaa kaikkia palveluita, ellei niitä tarvitse. Minäkin aloitan päiväni tarkasti suunnitellulla rutiinilla, johon kuuluu muun muassa omatekoinen aamupala, tiskien hoito, uutisten katsominen, verenpaineen mittaaminen ja päivän lehtien selailu talon kahvilassa.”
Taavi Mikkonen
Helsinki
Taavi Mikkonen sohvalla

Taavi asuu palvelutalossa vähin palveluin – päivittäinen buffetlounas ja siivous kerran kuussa. Erityisesti ravintolan henkilökunta saa Taavilta kiitosta hyvästä palvelusta.

”Täällä ei tarvitse ottaa kaikkia palveluita, ellei niitä tarvitse. Minäkin aloitan päiväni tarkasti suunnitellulla rutiinilla, johon kuuluu muun muassa omatekoinen aamupala, tiskien hoito, uutisten katsominen, verenpaineen mittaaminen ja päivän lehtien selailu talon kahvilassa.”
Taavi mukaan elämässä on tärkeintä olla sovussa itsensä ja läheisten kanssa. Tärkeimmäksi opiksi hän mainitsee seuraavan:

”Ole ihmisille ystävällinen ja avulias. kohteliaisuus on kaiken a ja o – jos sinusta puhutaan, mutta puhutaan hyvää, silloin sinä olet onnistunut. Tämän opin sain upseerikoulussa, jossa tehdään herrasmiehiä.”

Lue koko juttu täältä.

Pitkän työuran päätteeksi on oikeus nauttia!
Raija
Seinäjoki
Aikaansa seuraava yökyöpeli
Raija kertoo elämän palvelutalossa olevan juuri sellaista, kun itse haluaa. Rauhallista tai sosiaalista. Voi vetäytyä omiin oloihinsa tai hakeutua seuraan. Juttuseuraa talossa riittää ja ihmisiin on helppo tutustua. Raija on Saga Lakeudenlinnan asukastoimikunnan jäsen. ”On mukavaa saada vaikuttaa asukkaiden viihtyvyyteen.”

Lue koko juttu täältä.

Kävin täällä pari kertaa tilapäisasumisen jaksolla. Asun nyt samassa asunnossa kuin silloin, onnekseni se oli vapaana, sillä siihen tykästyin. Asunto on riittävän kokoinen ja parveke tuo lisätilan tuntua, kaikki tarpeellinen mahtuu tänne.
Matti
Lappeenranta

Kokeilun kautta vakituiseksi asukkaaksi

Ennen Saga Torilinnaan muuttoa Matti kartoitti myös muita asumisvaihtoehtoja. Tärkeinä ominaisuuksina Matti piti ruokailumahdollisuutta sekä talon sijaintia.

”Saga Torilinna sijaitsee keskeisällä paikalla ja sitä ympäröi tasainen maasto, joten liikkuminenkin on helppoa. Kaiken lisäksi talo oli uusi ja sopivan kokoinen. Tiiviissä yhteisössä keskusteluyhteys ja hyvä yhteishenki säilyy niin henkilökunnan kuin asukkaiden välillä.”

Matin asunto on 30-neliöinen yksiö alkovilla ja parvekkeella. Asunto oli tullut hänelle tutuksi jo ennen varsinaista muuttopäätöstä.

”Kävin täällä pari kertaa tilapäisasumisen jaksolla. Asun nyt samassa asunnossa kuin silloin, onnekseni se oli vapaana, sillä siihen tykästyin. Asunto on riittävän kokoinen ja parveke tuo lisätilan tuntua, kaikki tarpeellinen mahtuu tänne.”

Lue koko juttu täältä.

Saga Torilinnan asukas Matti viihtyy palvelutalossa
Asumisen mukavuus, helppous sekä turva ovat erityisesti mieleeni täällä asuessa. Omassa kodissani voin tehdä omia juttujani.
Pirkko
Lappeenranta

Elämä jatkuu palvelutalossa – Pirkko lenkkeilee, harrastaa ja unelmoi matkasta Huippuvuorille

Pirkko on viihtynyt Lappeenrannan Saga Torilinnassa kolme vuotta. Pirkon jäätyä yksin kuusi vuotta sitten elämä omakotitalossa ei ollut enää mukavaa. Päivittäin piti vahtia pannuhuonetta, miettiä onko lämpöä riittävästi ja tuleeko vettä, pihahommatkin kuormittivat.  Asumiskustannukset käyvät yksin asuessa kukkaron päälle.

”Jos vertaan elämää omakotitalossa ja täällä, niin minun oli kalliimpaa asua yksin isossa talossa ja maksaa vedet, sähköt, öljyt, sekä kaikki tämä, minkä hinta on jatkuvassa nousussa. Lopulta päädyin siihen, että tämä ei ole minua varten – niinpä muutin Saga Torilinnaan. Harmittaa vain, etten keksinyt tätä aiemmin”, Pirkko hymyilee.

Nyt Pirkko kertoo elävänsä helppoa ja turvallista vanhuutta, eikä huolta hänen sanojensa mukaan tarvitse kantaa mistään. Lue koko juttu täältä.

Saga Torilinnan asukas Pirkko viihtyy palvelutalossa
Sagassa minulla on aina seuraa ja ystäviä
Keiju
Helsinki

Mikä on pitkän iän salaisuus? Lue sädehtivän 97-vuotiaan Keijun vinkit ja tarina täältä

Keijun upeasta asenteesta on kaikilla opittavaa
Sagassa asun mukavien ihmisten keskellä ja juttuseuraa riittää. Koskaan ei tarvitse olla yksin.
Pirjo Sundberg
Vantaa

”Koti Sagassa on minulle paras asumismuoto!”

Pirjo muutti Saga Tammilinnaan hieman yli kolme vuotta sitten. Itä-Hakkilan maalaisemmat maisemat vaihtuivat luontevasti Tikkurilan raittiin. Leskeksi jäätyään hän kaipasi oman ikäistään seuraa. 

- Saga-palvelutalo on minulle loistava asumismuoto. Sagassa asun mukavien ihmisten keskellä ja juttuseuraa riittää. Koskaan ei tarvitse olla yksin. Kahviossa saatamme istua parinkymmenenkin hengen ringissä turisemassa. Silti on oma tupa ja oma lupa – saa tulla ja mennä vapaasti. Kotipesään on kiva vetäytyä iltaisin omiin askareisiin ja tv-viihteen pariin.

Lue koko juttu täältä.

Koti Saga Tammilinnassa on minulle paras asumismuoto
Elämä on paljon rikkaampaa kun tulee tällainen hyvä ystävä elämään. Kannattaa olla rohkea ja mennä. Vaikka tässä ollaan vanhoja, niin ei se estä ystävyyttä.
Aire ja Anni
Lahti

Ystävyys ei katso ikää

Aire Mäkelä, 93, ja Anni Hahl, 89, tapasivat toisensa muutettuaan palvelutaloon. Yhteinen ystävyys syttyi lounaalla, jonka jälkeen ystävykset ovat olleet erottamattomat.

Lue koko juttu täältä

Ystävyys ei katso ikää
Aire Mäkelä, 93, ja Anni Hahl, 89, tapasivat toisensa muutettuaan palvelutaloon.
Monesti luullaan, että täällä palvelutalossa on ikävää, eikä mitään tekemistä. Se ei pidä yhtään paikkansa. Meillä on niin paljon tekemistä, että sähköposteja ei paljon ehdi lukemaan.
Harri ja Helvi
Helsinki

Ei koskaan liian vanha rakastumaan

Ikinuoret Helvi ja Harri kohtasivat ensi kertaa Saga-palvelutalossa. He ovat molemmat leskiä ja kohta 80-vuotiaita. Ensin heistä tuli naapureita ja sitten vähän myöhemmin tanssittiin häävalssia Akselin ja Elinan tahdissa.

Lue koko juttu täältä

Helvi ja Harri
Helvi ja Harri tutustuivat Saga Helapuistossa.
Iso kiitos kuuluu palvelutalon henkilökunnalle. Henkilöstö pitää hyvää huolta niin asukkaista kuin heidän lemmikeistäkin. Olemme olleet tyytyväisiä.
Asukkaan läheinen
Rauma

"Täällä asukkaista pidetään hyvää huolta"

Maija Esko haluaa kiittää erityisesti Saga Kanalinrannan upeaa henkilökuntaa asukkaiden sekä kissan hyvästä hoidosta. Orvokki on saanut paikan tasa-arvoisena asukkaana Saga-palvelutalossa.

"Henkilökunta on pitänyt hyvää huolta Orvokista. Kissan kuulumiset kysellään, kupissa on aina raikasta vettä ja herkuilla hemmotellaan talon pienintä asukasta. Ja jos kissalla ei ole kaikki hyvin, soitetaan meille läheisille viipymättä", tytär Maija ihastelee.

Lue koko artikkeli täältä

Yhdessä on hyvä asua
Viihdyn täällä Sagassa kohtuullisen hyvin. Ruoka on hyvää ja maistuvaa. Hoitajat pitävät asukkaista oikein hyvää huolta ja ovat mukavia, tästä haluankin antaa monta plussaa!
Eeva
Rauma
Yhdessä on hyvä asua

Yhdessä on hyvä asua

Eeva Esko muutti Saga Kanalinrantaan elokuussa 2021. Mukana muutti myös Orvokki-kissa, joka nauttii lokoisista kissanpäivistä talossa omistajansa kanssa.

"Viihdyn täällä Sagassa kohtuullisen hyvin. Ruoka on hyvää ja maistuvaa. Hoitajat pitävät asukkaista oikein hyvää huolta ja ovat mukavia, tästä haluankin antaa monta plussaa! Myös Orvokki on viihtynyt oikein hyvin. Öisin kissalla vain tuppaa olemaan kovasti asiaa ja leikkimisen tarvetta", Eeva kertoo hymyillen.

Lue koko juttu täältä

Tämä on viihtyisä paikka ja täällä on ystävällisiä ihmisiä, joihin kannattaa tutustua. Apu on aina lähettyvillä, kun sitä tarvitsee.
Anne ja Anita
Helsinki
Saga Käpylinnan asukkaat osallistuvat aktiivisesti talon harrastustoimintaan

"Tämä on viihtyisä paikka ja ihmiset ovat ystävällisiä" 

Anita ja Anne viihtyvät Saga Käpylinnassa ja osallistuvat ahkerasti talon tarjoamiin aktiviteetteihin. Juuri päättyneen rentoutushetken jälkeen he kertoivat arjestaan talossa.

Anne muutti Saga Käpylinnaan helmikuussa 2019 ja on asunut talossa jo tovin. Anita puolestaan muutti taloon kesäkuussa 2021 ja on viihtynyt Saga Käpylinnassa parin kuukauden ajan. Kotiutuminen taloon sujui paremmin, mitä Anita osasi ajatella ja se helpottui entisestään, kun hän tapasi Annen.

Lue koko juttu täältä.

Täällä asuessa sosiaaliset kontaktit ovat lisääntyneet ja kohentuneet. Myös oma kunto on kohonnut.
Yrjö ja Matti
Vantaa
Kuinka seniorit ylläpitävät vireyttä? Saga Tammilinnan asukkaat kertovat

Kunto on kohonnut palvelutalossa asuessa

Matin ja Yrjön mukaan aiemmin kotona asuessa tuli ylläpidettyä vireystilaa ja sosiaalisia suhteita, mutta nykyään tilanne on kohentunut entisestään.

- Kyllä sitä tuli aiemminkin ylläpidettyä sosiaalista elämää, mutta täällä Saga Tammilinnassa asuessa kontaktit ovat lisääntyneet ja jopa kohentuneet. Samalla myös oma kunto on kohonnut, sanovat asukkaat iloisesti.

Lue koko juttu täältä

 

Olemme viihtyneet täällä jo 12 vuotta!
Maili Suutari
Turku
Olemme viihtyneet Saga Palvelutalo Kaskenniityssä jo 12 vuotta

Maili on viihtynyt Saga Kaskenniityssä jo 12 vuotta

Maili Suutarin 90-vuotinen taival on pitänyt sisällään upeita kokemuksia ja elämyksiä teatterin parissa. Nyt Maili asustaa Saga Kaskenniityssä, jossa on viihtynyt jo 12 vuotta.

Maili Suutari on asunut Saga Kaskenniityssä jo 12 vuotta. Maili ja Oiva Suutari muuttivat Saga Palvelutalo Kaskenniittyyn viisi kuukautta talon valmistumisen jälkeen. Vuosien varrella pariskunta on ollut aktiivinen talon toiminnassa, joka on jatkumoa heidän menevästä elämätyylistään. 90-vuotinen polku on ollut tapahtumarikas ja upeita kokemuksia täynnä.

Lue koko artikkeli täältä

 

Saga on vastannut odotuksiani ja enemmänkin!
George Ramsay
Helsinki
George Ramsayn koti on Saga Munkkiniemessä

Saga Munkkiniemessä on tarjolla monipuolisesti erilaisia palveluita. George hyödyntää palveluista muun muassa fysioterapiaa ja hierontaa sekä ateriapalveluita. Saga Munkkiniemestähän löytyy oma ravintola ja kahvila, jossa kelpaa lounastaa ja käydä pullakahvilla.

Asukkaamme George kertoo Saga Munkkiniemen vastaavan odotuksiaan ja hieman enemmänkin. Asukkaana George suosittelee talossa asumista lämpimästi!

George Ramsayn haastattelu julkaistiin alunperin Helsingin Sanomien Kultaiset vuodet -liitteessä syksyllä 2020. Lue koko haastattelu täältä.

 

Tämä tuntuu kodilta. Täällä kaikki on yhtä samaa perhettä ja henkilökunnalta saa aina hyvää palvelua.
Alpo Mononen
Lahti
"Tämä tuntuu kodilta" Saga Salpalinnan asukas kertoo

"Tämä tuntuu kodilta"

Alpo on ensimmäisiä asunnon varaajia Saga Salpalinnasta keväällä 2019. Hän varasi asunnon puolitoista vuotta ennen talon valmistumista. Hän päätyi muuttamaan Saga Salpalinnaan hauskan sattuman kautta:

”Tytär muutti tuohon vastapäätä rakentuvaan taloon ja hänen ikkunastaan näkee minun parvekkeelleni. Meillä on yhteinen sisäpiha sekä autot samassa hallissa. Kunhan koronatilanne hellittää, voimme käydä yhdessä syömässä talon ravintolassa.”

Miltä elämä Saga Salpalinna on tuntunut?

Tämä tuntuu kodilta eikä täällä ole mitään negatiivista. Jos arvosteluasteikko olisi 1-10 niin yhdeksikön voisi antaa! Täällä kaikki on yhtä samaa perhettä. Henkilökunnalta saa aina hyvää palvelua: ATK tuki tai sairaanhoitaja – mitä vain asiakas pyytää, aina tulee palvelu.

On kiva, kun käytävillä kysellään kuulumisia ja henkilökunta muistaa asukkaiden nimet. Alkuun ajattelin, että mistä helkutista se tietää minun nimeni, kun kyseli kuulumisia, mutta se vaan kuuluu tähän.

 Lue koko artikkeli täältä.

Parasta työssäni on asukkaiden tyytyväisyys ja päivittäinen positiivinen palaute
Livia Miilmann
Vantaa
Sagan sankarit tekevät työtä täydellä sydämellä

Keitä ne on ne Sagan sankarit?

Saga-palvelutalojen sankareita ovat talojemme suurella sydämellä ja ammattitaidolla palveleva henkilökuntamme. Palkitsemme säännöllisin väliajoin palvelutaloista Sagan sankareita, jotta henkilökuntamme saa muistaa vuorollaan juuri niitä työkavereita, joiden puoleen on erityisen helppo kääntyä työyhteisössä.

Saga Tammilinnan sankariksi äänestettiin Livia Miilmann. Livia vastasi muutamaan kysymykseen itseensä ja työhönsä liittyen:

Mikä olet ammatiltasi?
Olen vanhustyöhön erikoistunut lähihoitaja. Omaan muistihoitajan pätevyyden sekä olen saattohoidon asiantuntija.

Keitä perheeseesi kuuluu?
Olen naimisissa, kolme lasta ja koira

Harrastuksesi?
Jooga ja luonnossa liikkuminen yhdessä koiran kanssa. Pidän myös matkustamisesta ja eri kulttuureihin tutustumisesta.

Mikä on parasta työssäsi?
Asukkaiden tyytyväisyys ja päivittäinen positiivinen palaute. Oman persoonan käytön mahdollisuus työtehtävissä ja asukkaiden kanssa toimiessa. Minulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaan ja tehtäviin luovasti. On myös palkitsevaa, että työnantaja tarjoaa mahdollisuuden itsensä kouluttamiseen.

Lue koko artikkeli täältä

Täällä on ihanat asukkaat sekä sydämelliset ja reilut työtoverit
Tiina Roviola
Rauma
Täällä on ihanat asukkaat sekä sydämelliset ja reilut työtoverit

Saga Kanalinrannassa sairaanhoitajana työskentelevä Tiina Roviola valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 1998. Alalle hän päätyi sen ihmisläheisyyden vuoksi. Tiina on sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa.

"Parasta työssäni ovat ihanat asukkaat sekä sydämelliset ja reilut työtoverit. Vaihtelevat työpäivät piristävät ja aamulla ei koskaan tiedä, mitä iltapäivä tuo tullessaan", kertoo Tiina hymyillen. 

Ehdin olla täällä vielä vuosia. Sagassa on hyvä asua.
Vilho
Rauma
Ehdin olla täällä vielä vuosia. Saga-palvelutalossa on hyvä asua

Saga Kanalinrannassa on hyvä asua!

Vilho Jokela on onnellinen 96 vuotias syntymäpäiväsankari. Vilho muutti Elvi vaimonsa kanssa Saga Kanalinrantaan 2 kuukautta sitten. Hän on todella yllättynyt, että täällä on ollut niin hienoa. Ruoka ja erityisesti tytöt ovat niin hyviä. Entisenä kauppiaana hän tietää kuinka tärkeää on kun on hyvä henkilökunta.

Syntymäpäivää Vilho viettää vaimon, lasten ja lastenlasten kanssa. Täällä Sagassa ehdin olla vielä vuosia, tokaisee Vilho tyytyväisenä.

 

Olen viihtynyt hyvin, oli hyvä päätös tulla tänne. Täällä on hoitopuoli kunnossa ja apu lähellä, jos sitä tarvitsee.
Taisto Saarinen
Lahti
"Olen viihtynyt hyvin, oli hyvä päätös tulla tänne" kertoo Saga Palvelutalo Salpalinnan asukas

”Täällä sitä nyt ollaan ja pysytään kans”

Miten päädyitte muuttamaan Saga Salpalinnaan?

Näin ilmoituksen Saga Salpalinnasta pari vuotta sitten ja ajattelin heti, että tuossahan se minun majapaikka onkin. Täällä sitä nyt ollaan ja pysytään kans. Olen viihtynyt hyvin, oli hyvä päätös tulla tänne. Täällä hoitopuoli kunnossa ja apu on lähellä, jos sitä tarvitsee.

Oletko ennättänyt tutustua jo viikko-ohjelmaan?

Kyllä olen. Liikuntaa olisi kovasti, en ole vielä siihen kovin paljon pomppinut. On tuoli- ja allasjumppaa sekä kuntosalia. Enköhän minäkin vielä ehdi niitä kokeilemaan.

Tänään ohjelmassa on levyraati, johon kävin jo antamassa yhden ehdotuksen. Lauluja on kiva porukalla pisteyttää.

Lue koko artikkeli täältä.

Olen asunut Saga-palvelutalossa kohta kaksi vuotta. Asuin aiemmin suuressa omakotitalossa, mutta sairastelu johti turvattomuuteen. Satuin olemaan ostoksilla, kun kaaduin ja menetin tajuntani. Tänne muutto on lisännyt turvallisuutta eikä läheisten tarvitse enää olla huolissaan puolestani.
Paula
Vantaa
Paula viihtyy Saga Tammilinnassa - palvelut ja hyvä hoito ovat lähellä

Paula viihtyy Saga Tammilinnassa - palvelut ja hyvä hoito ovat lähellä

Ennen muuttoa Saga Tammilinnaan Paula asui isossa omakotitalossa Helsingin Marjaniemessä. Päätös muuttoon syntyi kun sairastelut alkoivat ja yksin eläminen isossa omakotitalossa loi turvattomuutta. Nyt läheisten ei enää tarvitse olla huolissaan kun turvallinen ja viihtyisä koti löytyi Vantaan Tikkurilan Saga Tammilinnasta.

Talon tarjoamat aktiviteetit ja palvelut tuovat arkeen tekemistä

Paula muutti Saga Tammilinnaan noin 1,5 vuotta sitten. Paula on viihtynyt talossa asuessaan ja hän käyttää ahkerasti talon tarjoamia palveluita.

"Minusta viihtyminen täällä riippuu niin kovin paljon itsestä. Täällä on tarjolla hyviä palveluita, joita olen omalta osaltani käyttänyt. Käyn säännöllisesti kampaajalla sekä jalkahoitajalla. Olen myös käynyt talon fysioterapeutilla hieronnassa. Tämän lisäksi käyn ahkerasti vapaa-ajanohjelmissa, erityisesti tuolijumpassa, venyttelyssä sekä kuntosalilla. Välillä sitä tulee osallistuttua muihinkin aktiviteetteihin kuten yhteislauluun. Täällä järjestetään paljon ohjelmaa, joten yksin ei tarvitse olla, ellei niin halua", kertoo Paula kokemuksistaan Saga Tammilinnassa

Lue koko artikkeli täältä

Täällä on kaikki hienosti. Ihmiset ovat mukavia ja ruoka on hyvää. Hoitajatkin niin ihania, että passaavat pöytään asti. On upeaa, että tällaisia taloja on olemassa.
Elvi
Lahti
Elvi viihtyy Saga-palvelutalossa

Putkiremonttia paossa oleva Elvi nauttii olostaan

Elvi Kittelä on asunut lyhytaikaisena asukkaana Saga Salpalinnassa jo kuukauden päivät. Tarve asunnolle oli, sillä omassa kodissa alkanut putkiremontti pakotti muuttamaan hetkeksi pois. Lyhytaikainen asuminen on tuonut Elville helpotusta arkeen. Asunto on hieno ja viihtyisä. Lyhytaikaiseen asumiseen tarkoitetut asunnot ovat valmiiksi kalustettuja yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Asunnot on sisustettu kauniiksi ja niistä löytyy valmiina kaikki tarpeellinen. 

"Minun ei tarvinnut kuin ottaa omat henkilökohtaiset tavarat mukaan", kertoo Elvi.

Parasta lyhytaikaisessa asumisessa Saga Salpalinnassa on Elvin mukaan ollut maittava ruoka ja ihmiset.

"Täällä on kaikki hienosti, ihmiset ovat mukavia ja ruoka on hyvää. Hoitajatkin niin ihania, että passaavat minua ihan pöytään asti. On upeaa, että tällaisia taloja on olemassa", Elvi päättää.

Lue koko artikkeli täältä

Olen ollut valintaani hyvin tyytyväinen. Täällä on kattavat palvelut ja turvallinen asuinympäristö.
Pirkko Lähdesmäki
Seinäjoki
Ykköset -lehti haastatteli Saga Lakeudenlinnan väkeä

Ykköset -lehden toimittaja haastatteli talomme väkeä

Talomme asukas Pirkko sekä talon johtaja Mia Jokinen avasivat mietteitään ja kokemuksiaan Saga Lakeudenlinnasta Ykköset -lehdelle. Käy lukemassa juttu lehden verkkosivuilta!

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Saga Palvelutalo Lakeudenlinna tarjoaa seniori-ikäisille laadukasta palvelua, turvallisuutta ja huipputason asumista, kirjoittaa Ykköset -lehden toimittaja Tomi Olli. Asukkaamme Pirkko kehuu artikkelissa talon kattavia palveluita sekä mukavia kanssa asukkaita ja ystävällistä henkilökuntaa.

Lue koko lehtijuttu täältä: https://view.24mags.com/ykkoset/ykk%C3%B6set072021#/page=4 

 

Tärkeintä on terveys, sosiaaliset suhteet ja kulttuuri
Seppo Teräväinen
Lappeenranta

“Huumoriukko” Seppo viihtyy kuntosalilla ja kulttuuririennoissa

Seppo Teräväinen on asunut Saga Torilinnassa reilun vuoden. Hän kuvailee omaa asuntoaan viihtyisäksi ja valoisaksi. Asunto sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa ja siitä on hulppeat näkymät moneen eri suuntaan. Omalta parvekkeelta avautuu näkymä Lappeenrannan kauppatorille. Elämä talolla on sujunut oikein hyvin. Välillä talon palveluiden monipuolisuus ja saatavuus ovat suorastaan erinomaista.

Asukkaiden arki täyttyy pitkälti yhteisistä aktiviteeteista ja mukavasta yhdessäolosta muiden kanssa.

"Olen talon johtajalle Sarille sanonut, että näitä huumoriukkoja pitää saada tänne lisää. Onneksi meitä on täällä jo muutamia ennestään. Ohjelmaa on päivittäin reippaasti, mutta illaksikin pitäisi saada enemmän ohjelmaa. Viime viikolla Lappeenrannan kaupungin turvallisuuspäällikkö oli pitämässä loistavaa luentoa kaikesta turvallisuuteen liittyvästä. Luennolle olisi pitänyt ehdottomasti kaikkien osallistua, niin tärkeää asiaa siinä käsiteltiin", Seppo kertoo.

Liikuntaa ja kulttuuria terveyden ylläpitoon

Seppo nostaa tärkeimmäksi arvokseen vanhemmiten terveyden. Sen jälkeen tulee sosiaaliset suhteet ja kulttuuri. Seppo muistuttaa kuitenkin, ettei pidä siitä, että aina höpötetään vaivoista ja sairauksista. Pitäisi pystyä kääntämään asiat positiiviseksi ja mieluummin huumorin puolelle.

"Enemmän tepastelua ulkona ja kulttuuria. Juuri kävin teatterissa ja ensi lauantaina suuntaan katsomaan operettia Lappeenranta-saliin. Minusta on aivan turha kasata perintöä. Pitäisi panostaa enemmän oman terveyden ylläpitoon ja siihen kuuluu myös kulttuuri", Seppo täsmentää näkemystään.

Tämä on kiva ja turvallinen paikka.
Pirkko Sassi
Vantaa
"Tämä on kiva ja turvallinen paikka", kertoo Saga Tammilinnassa asuva Pirkko

Pirkko juhlii äitienpäivää poikkeusoloista huolimatta 

Saga Tammilinnan asukas Pirkko Sassi avasi meille tulevan äitienpäivän suunnitelmiaan. Mukavaa ajanvietettä on tiedossa, vaikka hän ei pääsekään järjestämään perinteisiin kuuluvia äitienpäiväjuhlia.

Kuinka aiot viettää äitienpäivää poikkeusoloissa?

Olen täällä kivassa ja turvallisessa talossa. Pääsemme joka tapauksessa kävelemään pihalle, joten aion käydä ulkoilemassa. Äitienpäivän kunniaksi aiomme soitella lasten- ja lastenlapsien kanssa. Käytämme Facebook Messengerin videopuhelumahdollisuutta, sitä kautta näemme toisemme kasvotusten tietokoneen isolta näytöltä. On ilo jutella ja nähdä läheisiä etäyhteyden kautta, nyt kun neljättäkin polveakin jo on. Ajatuksissani toki ovat he, keillä ei ole tällaista yhteydenpitomahdollisuutta ja se tuntuu minusta kurjalta.

Mitä äitienpäivä merkitsee sinulle?

Äitienpäivä on ollut jo lapsesta lähtien tärkeä juhla ja iso päivä. Lapsuudessa meillä oli tapana käydä haudoilla ja se kuuluu yhä äitienpäiväperinteisiini. Olen aina järjestänyt lähipiirilleni myös äitienpäiväjuhlat. Toki ymmärrettävästi tänä vuonna nämä perinteet eivät ole mahdollisia.

Lue koko artikkeli täältä

Palkitsevinta on asukkaiden kiitollisuus ja se kun saa heille hyvän mielen
Soile ja Sini
Seinäjoki
Hoitajat Soile ja Sini viihtyvät Seinäjoen Saga Lakeudenlinnassa

Soile ja Sini viihtyvät työssään Saga Lakeudenlinnassa

Saga-palvelutaloilla työskentelevät sairaanhoitaja Soile ja lähihoitaja Sini tutustuivat toisiinsa jo aiemmassa työpaikassa. Naiset kertovat viihtyvänsä työssä hyvin, sillä työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Vapaa-ajalla Soile nauttii sisustamisesta ja Sini pitää laavuretkistä perheen kanssa.

Kuinka päädyitte hoitoalalle?

Soile: Valmistuin vuonna 2014 Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten parissa työskentelystä ja siitä, kun saan olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Sini: Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2011. Suoritin opinnot kotipaikkakunnallani Keuruulla. Hoitoala on kiinnostanut minua jo ihan lapsesta lähtien.

Mikä on palkitsevinta työssänne?

Soile: Asukkailta kuultu kiitos palkitsee ja se kun on saanut onnistuneesti hoidettua vaativammat hoidolliset tilanteet. Myös työkavereilta tullut kiitos piristää - meillä on täällä talossa aivan huipputiimi!

Sini: Palkitsevinta on asukkaiden kiitollisuus ja se kun saa heille hyvän mielen.

Lue koko artikkeli täältä

Tämä on viihtyisä talo ja sen takia olen täällä ollutkin näin kauan. Mitään ei tarvitse tehdä - saa vain nauttia.
Leeni
Turku
Saga Kaskenpuiston asukas Leeni ja talon siistijä Leena ovat viihtyneet talossa yli 20 vuoden ajan

"Parasta on oma rauha ja talon vapaa-ajanohjelmat"

Leeni Johansson, 95 vuotta, muutti Saga Kaskenpuistoon ensimmäisten joukossa vuonna 1995. Talo ei ollut Leenin muutettua edes täysin valmis vaan tiloja vielä viimeisteltiin ja laitettiin.

- Täällä on parasta oma rauha ja vapaa-ajanohjelmat, jos vain jaksaisin vielä olla ohjelmissa mukana. Tämä on kiva paikka ja suosittelen taloa ehdottomasti muillekin. Apua saa aina kun tarvitsee, mutta silti oma valinnan vapaus säilyy. Saga Kaskenpuisto on viihtyisä talo ja sen takia olen täällä ollutkin näin kauan. Mitään ei tarvitse tehdä - saa vain nauttia, kertoo Leeni hymyillen.

Lue koko juttu täältä

Sen jälkeen, kun olin käynyt paikan päällä, oli päätös helppo. Ihastuin siihen, että tämä on Vantaalla, olin asunut täällä ja täällä oli tuttuja. Olen tosi tyytyväinen tähän paikkaan. Täällä on nyt seuraa.
Kerttu, 83 vuotta
Vantaa
Ihmiset on ystävällisiä ja apu on lähellä.
Rouva, 93 vuotta
Lappeenranta
Täällä minun ei tarvitse olla yksin, löytyy juttuseuraa
Pertti, 84 vuotta
Helsinki
Tämän parempaa paikkaa ei löydy
Pirkko, 93 vuotta
Helsinki
Ennen kaikkea hyvät tilat, ystävällinen väki ja hyvä ruoka.
Pentti, 90 vuotta
Seinäjoki
Täällä minulla on kaunis koti, valmiit ruuat ja juttuseuraa
Leena, 83 vuotta
Helsinki
Täällä on mukava asua, on seuraa ja ohjelmaa ja hyvää ruokaa sekä mukava henkilökunta.
Rouva
Saga Helapuisto, Helsinki
Olimme vaimon kanssa kokeilemassa lyhytaikaista asumista. Kyllä tämä vastasi lomaa: Niin ystävällinen henkilökunta ja mahtavat ruuat!
Rouva ja Herra
Helsinki
Tärkeetä, että meille on kaikki tuttua ja terveysasema on vieressä. Tätä käytiin sitten katsomassa, tää lisäsi sitä intoa, että tää oli niin hyvän tuntuinen tää asunto. Hyvät näkyvyydet ja tilava. Todettiin, että eiköhän me oo näitä hommia tehty ja nyt nautitaan.
Eira, 85 vuotta
Vantaa
Hyviä muistoja jäi Saga Munkkiniemestä. Kaipaan teitä kaikkia!
Martin, Sagassa työskennellyt lääkäri
Helsinki
Tämä on täyden palvelun hotelli.
Touko, 71 vuotta
Helsinki
Täällä on turvallista asua koska apu on käden ulottuvilla.
Sylvi, 95 vuotta
Helsinki
Tulin Sagaan mieheni takia. Olin ollut jo 5 vuotta hänen omaishoitajansa ja Sagassa saimme mahdollisuuden asua yhdessä. Muualla meidät olisi erotettu. Hänen kuolemansa jälkeen jäin asumaan Sagaan. Täällä oli ystäviä ja paljon ohjelmaa. En jäänyt yksin.
Marjatta, 82 vuotta
Turku
Olen asunut Sagassa 7 vuotta ja viihtynyt todella hyvin! Lähdin heti kaikkiin ohjelmiin mukaan ja osallistun lähes kaikkiin aktiviteetteihin. Mukavimpia ovat retket, muistijumppa ja istumasähly!
Hannele, 81 vuotta
Turku
Sagassa ei tarvitse olla yksin.
Martti, 79 vuotta
Helsinki
Elämä täällä on rauhallista ja mukavaa! Kaikki tuntuvat olevan ystäviä keskenään!
Frans, 82 vuotta
Helsinki
On upeaa, kun tulee kesä ja lomat, saan moniin vuosiin lomailla rauhassa, kun voin luottaa äidin hoidon teille
Omainen
Helsinki
Tämä ei ole mikään vanhainkoti: iltapäivisin pelataan korttia ja respasta voi ostaa drinkinkin
Vilho, 87 vuotta
Helsinki
Lapseni ovat niin kiireisiä, on hyvä, kun minulla on täällä omaa seuraa
Risto, 86 vuotta
Helsinki